Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Η αδράνεια κοστίζει στην πόλη

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Χρήστος Καναρόπουλος
Την Δευτέρα έγινε καθαρισμός από συνεργεία του Δήμου Κιλκίς, της αυλής του 5ου Δημοτικού. Μπράβο στους υπεύθυνους του Δήμου για την άμεση αντίδραση. 

Σήμερα 10-9-19 και 9 ώρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, ιδιωτικό συνεργείο καθαρίζει την σχάρα της αποχέτευσης των ομβρίων που βρίσκεται μέσα στην αυλή του σχολείου. Μέχρι εδώ όλα καλά. 

Το πρόβλημα όμως, όπως έχω ξαναπεί, βρίσκεται στο πεζοδρόμιο επί της Μ. Αλεξάνδρου που είναι χαμηλό, γιατί είναι κατασκευασμένο για είσοδο οχημάτων (η οποία δεν χρησιμοποιείται).

Ο μεγάλος όγκος των νερών της βροχής -και όχι μόνο - που συγκεντρώνονται λόγω κλίσης στον δρόμο, μπαίνει από αυτό το σημείο μέσα στην αυλή του σχολείου. Επομένως σε κάθε βροχή τα νερά των δρόμων αλλά και αυτά που βγαίνουν από τους υπερχειλισμένους αγωγούς των ομβρίων και της αποχέτευσης κατακλύζουν την αυλή. 

Βρώμικα νερά, σκουπίδια, ψόφια ποντίκια και μπόχα, μετά από κάθε δυνατή βροχή. Αυτό ζουν παιδιά, δάσκαλοι, και περίοικοι. Η λύση είναι τεχνική και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όχι πυροσβεστικές (αναγκαίες βέβαια) προχειρότητες. Αν ακούν στον Δήμο να δράσουν. Η αδράνεια κοστίζει στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου