Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πολύχρωμες εικόνες Εμποροπανήγυρης Κιλκίς


Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Με μια ζωηρή παλέτα χρωμάτων, γεύσεων, παράδοσης και σύγχρονων παραστάσεων από την πολιτιστική και αθλητική ζωή της πόλης του Κιλκίς σχηματίστηκε το ψηφιδωτό της Εμποροπανήγυρης Κιλκίς. Στην πρόσκληση του πενθημέρου- όσο διαρκεί και η μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή της πόλης- για μια ευχάριστη έξοδο που συνδυάζει περιπάτους στους χώρους της Εμποροπανήγυρης με φθηνές και ποιοτικές αγορές για το χειμώνα και ευκαιρίες για ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες, ανταποκρίθηκαν οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς και εκατοντάδες επισκέπτες.

Με φροντίδα του Δήμου Κιλκίς και με την πολύτιμη συνέργεια πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, η Εμποροπανήγυρη του Κιλκίς έδωσε και φέτος τις δικές της ξεχωριστές εικόνες στον κόσμο.

Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι πήραν τα πινέλα της παράδοσης και με πατινάδα και χορούς σκόρπισαν ζωντάνια και κέφι. Η Φιλαρμονική μας ταξίδεψε στις μουσικές του χθες! Το ΚΑΠΗ του Δήμου Κιλκίς έσυρε ποντιακούς χορούς και πήρε θέση επί σκηνής παρουσιάζοντας στην πλατεία Λατσιών το ξεκαρδιστικό θεατρικό σκετς ''Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας''.

Η σκυτάλη της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης πέρασε στα τοπικά σχήματα Frankie και Πέτρος Παρασκευάς – Τρίο που έστειλαν γερές δόσεις ροκ στο θεατράκι του Πάρκου – Κήπου.

Οι πρόσκοποι, τα στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κιλκίς ένωσαν τις δυνάμεις τους για το περιβάλλον! Μέσα από το παιδικό παιχνίδι, με ξύλινες κατασκευές που έστησαν στο χώρο του Πάρκου – Κήπου, παρέδωσαν με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο μαθήματα ανακύκλωσης και διένειμαν προωθητικό υλικό στους μικρούς και μεγάλους φίλους σχετικά με την ανακύκλωση (σακούλες ανακύκλωσης, μαγνητάκια, ενημερωτικά φυλλάδια) που διέθεσε στη Διεύθυνση Καθαριότητας η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Τα παιδιά διασκέδασαν και την προτελευταία ημέρα των εκδηλώσεων επί της 21ης Ιουνίου κάνοντας ''μπλόκο στο δρόμο'' με τις ''Κόκκινες Μύτες'' συντροφιά με κλόουν, ξυλοπόδαρους και συμμετέχοντας σε οικολογικό – δημιουργικό εργαστήρι.

Οι συναυλίες του τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων της ''πόλις'' και του Στέλιου Κοτίδη αποτέλεσαν μια πολύ όμορφη μουσική επένδυση στο χώρο του Πάρκου – Κήπου.

Η αυλαία της Εμποροπανήγυρης έκλεισε με αέρινες κινήσεις! Τα μπαλέτα των σχολών χορού της Ματίνας Κουρσάρη και Adagio της Μιράντας Φροστ ενθουσίασαν με τις εντυπωσιακές επιδείξεις κλασικού και σύγχρονου χορού το πολυάριθμο κοινό στο θεατράκι του Πάρκου – Κήπου ενώ στην πλατεία Λατσιών στηνόταν γλέντι από πολυμελές τοπικό καλλιτεχνικό σχήμα.

Η φετινή Εμποροπανήγυρη Κιλκίς διανθίστηκε και με παράλληλες εκδηλώσεις: την έκθεση εικαστικών ''Το Σώμα'' του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου ''η πόλις'' στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη, παιχνίδια στίβου, ποδηλάτου και επίδειξη τμήματος τζούντο από τον Αθλητικό Σύλλογο ''Αίας'' στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου, την τελετή υποδοχής της φλόγας αιμοδοσίας του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, το φεστιβάλ πολεμικών τεχνών και αγώνες επίδειξης από τον Αθλητικό Σύλλογο ''Άθλος'' στην πλατεία Λατσιών και αθλητικές επιδείξεις από το γυμναστήριο Kinesis στην 21ης Ιουνίου.

Σε οικονομικό επίπεδο η φετινή Εμποροπανήγυρη Κιλκίς απέδωσε στο Δήμο Κιλκίς έσοδα ύψους 77.730 ευρώ. Στην εμπορική ζώνη συμμετείχαν πάνω από 150 εκθέτες το 1/3 εκ των οποίων προέρχονται από την περιοχή του Δήμου Κιλκίς.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.