Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πάνω στο νέο σας χαρούμενο ξεκίνημα

†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος
Καλά μου παιδιά, κοπέλες και παλικάρια της συνοριακής μας επαρχίας, μέσα στον ενθουσιασμό της εξασφαλισμένης νέας σας πορείας της φοιτητικής είτε σπουδαστικής, παρακαλώ σας να δεχθείτε κι από μένα ένα μεγάλο “μπράβο” για το ελπιδοφόρο σας άνοιγμα στην κατάκτηση της ζωής. 

Συμβατά με τη μετεφηβική σας μεθηλικίωση, περάσατε πλέον στο κατώφλι μιας καινούργιας, πιο σπουδαίας και πιο ελεύθερης αρτίωσης, μέσα από τη διευρυμένη τριτοβάθμια πληρότητα των ερχόμενων σπουδών σας, μέσα στο κλίμα της πανεπιστημιακής κουλτούρας.

Ασφαλώς και θα έχετε τώρα να αποφασίσετε άμεσα, με τους δικούς σας, και να λύσετε το ζήτημα της διαμονής και της διασφάλισής σας, τη μετοίκησή σας, αυτό το πρώτο μεγάλο άνοιγμα στο δικό σας αύριο. Όμως, τώρα προέχουν τα επιφωνήματα της ανακούφισης, για το ξεπέρασμα της αναμονής, της αγωνίας, της αβεβαιότητας, που μοιραστήκατε με τόσες άλλες συμμαθήτριες και τόσους άλλους συμμαθητές σας και τις οικογένειές τους.

Όσοι πάλι προσώραν δεν φάνηκε να πετύχατε τους επιθυμητούς σας στόχους, κι εκείνοι ακόμη που δεν πέρασαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρά την απογοήτευση, γίνατε πιο ώριμοι σε πείρα, σε αγωνιστικότητα, σε σχεδιασμούς και ανασχεδιασμούς. Ίσως μάλιστα να ξανοιχθείτε πιο άμεσα σε άλλες μορφωτικές και εκπαιδευτικές διεξόδους, με αμεσότερη στην πράξη επαγγελματική εξασφάλιση. Σας περιβάλλουν με το ίδιο ακοίμητο ενδιαφέρον οι ευχές μας και οι λειτουργικές μας δεήσεις για μια νέα προσπάθεια και για σοβαρές επιτυχίες στη ζωή με απαραμείωτη την ευλογία του Θεού.

Επιτρέψτε μου να προσθέσω δυό λόγια ακόμη στην επικοινωνία μας αυτή. Κάθε νέα αφετηρία των ελπίδων μας επιδοτεί την αισιοδοξία της προοδευτικής συνειδητότητάς μας και της επιπόθησής μας να κρατήσουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, να την κατακτήσουμε όλο και περισσότερο, μέσα σε ολοένα και πιο ανοιχτές προδιαγραφές, να προχωρήσουμε δυναμικότερα και να φτιάξουμε αμεσότερα την πορεία μας. Γι᾽ αυτό ακριβώς και σταδιακά και προοδευτικά ενίοτε αυτοσχεδιάζουμε. Δεν το πολυθέλουμε να μοιραζόμαστε πλέον αυτό το χαρούμενο άλμα (ενίοτε το μετέωρο βήμα του πελαργού) με τους οικείους μας και με τους παλιούς μας φίλους. Εκτός κι αν έχουμε αμοιβαία αναπτύξει ανοιχτούς και ολόκαρδους διαύλους συνεχούς κοινωνίας και επικοινωνίας μεταξύ μας.

Πάντως, στη σημερινή εποχή, όπου το διαπροσωπικό υποκλέπτεται από μια διαδικτυακή επικοινωνία, έχουμε ένα νέο τύπο ανθρώπου, τάχα φιλελεύθερου, ωστόσο ανελεύθερα προγραμματισμένου σε έναν πολιτισμό φθοράς. Μακάρι να βρεθούμε στο αδιέξοδο της εμπειρικής διάγνωσης περί την ουσία του σύγχρονου πολιτισμού. Μακάρι να αποζητήσουμε την κοινωνία του ζώντος Θεού της ιστορικής αποκαλύψεως, του Θεού των Παϊσίων και των Αμφιλοχίων και των Ιακώβων και των Πορφυρίων.

Τότε η συνειδητότητα της ελευθερίας και του αυτεξουσίου μας θα μετατραπεί σε διάλογο ζωής, σε ζωή διαλόγου με τον αληθινό Θεό. Απόδειξη της αγάπης Του για σας και για τον καθένα μας, καλά μου παιδιά και καλοί μου φίλοι, δεν είναι μόνον η απερινόητη πρόνοιά Του για τον καθένα μας, αλλά ο ίδιος Του ο Υιός, ο Χριστός μας.

Στα δικά Του χέρια εμπιστεύομαι το νέο σας ξεκίνημα για όσους πετύχατε μονομιάς στις επιλογές σας, όπως και την επανεκκίνηση μιας σίγουρης αυριανής επιτυχίας για όσους θα δοκιμάσετε πάλι.

Ο Χριστός και η Παναγία μαζί σας, στόχος των καρδιών σας, ζωή της ζήσης σας, ευλογημένη ανακάλυψη του είναι σας.

Με όλη μου την πατρική εγκαρδιότητα
Ο Μητροπολίτης σας
†Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.