Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Την «τιμητική» τους είχαν σήμερα στο Κιλκίς, οι απατεώνες

-Πολλά τα κρούσματα με τηλεφωνικές απάτες από επιτήδειους
Σταματημό δεν είχαν σήμερα Πέμπτη 7 Μαρτίου, από νωρίς το πρωί, οι κλήσεις προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, σχετικά με τις τηλεφωνικές απάτες που γίνονται εις βάρος συμπολιτών μας-κυρίως μεγάλης ηλικίας- με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Πρόκειται για τη γνωστή απάτη όπου ύποπτοι, φερόμενοι ως αστυνομικοί, τηλεφωνούν σε σπίτια ανυποψίαστων συμπολιτών μας- κυρίως τρίτης ηλικίας- για να τους ενημερώσουν ότι συγγενικά τους πρόσωπα προκάλεσαν τροχαίο ατύχημα και μάλιστα με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου. Στη συνέχεια απαιτούν την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, που φτάνει τις 70.000 ευρώ, προκειμένου να «μεσολαβήσουν» ώστε οι δικοί τους να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και μιας 77χρονης γυναίκας στην πόλη του Κιλκίς, η οποία δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα στο σπίτι της από δήθεν αστυνομικό, που την ενημέρωσε ότι η κόρη της όχι μόνο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα «στα φανάρια», αλλά ότι τραυμάτισε θανάσιμα μάλιστα και 13χρονο «αλβανάκι», όπως της είπε χαρακτηριστικά.

Αυτό όμως που πανικόβαλε ακόμη περισσότερο τη γυναίκα, ήταν η υποτιθέμενη φωνή της κόρης της που ακουγόταν μέσα από το τηλέφωνο και την παρακαλούσε κλαίγοντας να δώσει τα χρήματα (70.000 ευρώ), για να μη τη βάλουν φυλακή.

Στη συνέχεια η 77χρονη, και αφού είπε στον φερόμενο αστυνομικό ότι δεν διαθέτει τόσα χρήματα, αλλά κάποιο πολύ μικρότερο ποσό, έδωσε τον αριθμό του κινητού της στον «συνομιλητή» της, προκειμένου η επικοινωνία τους να συνεχιστεί εκτός σπιτιού.

Έτσι, σε κατάσταση αμόκ βγήκε στο δρόμο με σκοπό να αφήσει τα χρήματα που κρατούσε, στο σημείο που θα της υποδείκνυαν στο τηλέφωνο. Για καλή της τύχη, συγγενικό της πρόσωπο την είδε να κυκλοφορεί σε κατάσταση σύγχυσης, πήρε το τηλέφωνο στα χέρια του, αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται και εκεί τελείωσε η περιπέτειά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη ιστορία έγινε πιστευτή από την 77χρονη, καθώς όταν έγινε το τηλεφώνημα -στις 10.30 περίπου το πρωί- είχε προηγηθεί μόλις ένα 10λεπτο που είχε αποχωριστεί από την κόρη της και έτσι γνώριζε ότι θα βρίσκεται καθοδόν με το αυτοκίνητό της.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρόλη την ενημέρωση για τον τρόπο δράσης των συγκεκριμένων κυκλωμάτων, τα κρούσματα εξαπάτησης με θύματα, κυρίως, ηλικιωμένους συνεχίζουν να βρίσκονται σε έξαρση.

Στην περίπτωση λοιπόν που κάτι ανάλογο συμβεί σε κάποιον οικείο σας, απευθυνθείτε κατευθείαν στην Αστυνομία.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο δράσης των υπόπτων και συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=9876&Itemid=619&lang


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.