Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Δ. Αγαθόπουλος: "Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι"

Υπογράφει ο Δημήτριος Αγαθόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ο Συνδυασμός «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ – Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του Πολίτη», στην πορεία του προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, δεν θα ακολουθήσει την πεπατημένη με μεγαλοστομίες, αφηρημένες έννοιες, επικοινωνιακά σόου, με δημοσκόπους και επικοινωνιολόγους, με καισαρικές εμφανίσεις και συνθηματολογίες.

Ο Συνδυασμός μας φιλοδοξεί να είναι κάτι το διαφορετικό, τόσο στα πρόσωπα που τον απαρτίζουν, όσο και στις προγραμματικές του δεσμεύσεις. Θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε τις δικές σας ανησυχίες, τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας, την κριτική σας στα πεπραγμένα του Δήμου, και πάνω σε αυτά να προτείνουμε λύσεις που θα είναι και ο κορμός του προγράμματός μας.

Κατά κοινή ομολογία, της πλειοψηφίας των κατοίκων του Δήμου μας, υπάρχει μία έντονη δυσαρέσκεια και ταυτόχρονα διαμαρτυρία και απογοήτευση για την λειτουργία του Δήμου. Την κριτική την συναντάς παντού, για τα πρόσωπα, για τις συμπεριφορές, για την εγκατάλειψη σε χώρους αθλητισμού, πολιτισμού, ιστορικών μνημείων, την αδιαφορία για ζητήματα της καθημερινότητας και πολλά άλλα.

Είναι δε απορίας άξιον, πως κάποιοι που σήμερα διαχειρίζονται την λειτουργία του Δήμου, με υπεύθυνες θέσεις στα πεπραγμένα του και με ευθύνες στα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν μέχρι σήμερα, ως υποψήφιοι Δήμαρχοι τι το διαφορετικό έχουν να προτάξουν για να πάρει αυτός ο έρμος ο τόπος λίγο τα πάνω του;

Είμαστε σίγουροι ότι παχιά λόγια ήδη ακούμε και θα ακούσουμε πολλά, μεγαλεπήβολα σχέδια, ωραιοποιημένες εξαγγελίες, ακατάπαυστη υποσχεσιολογία, πιθανές συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, πιθανά θεσμικά ή και οικονομικά αλισβερίσια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ήδη αυτά έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον στίβο της προεκλογικής περιόδου. Οι υποσχέσεις ορισμένων, για διορισμούς ξεπερνούν κάθε φαντασία. Στον Δήμο, στο Δημόσιο, σε επιχειρήσεις, τα βιογραφικά πάνε και έρχονται και στοιβάζονται στα συρτάρια της υποσχεσιολογίας. Αυτό που δεν λένε όμως είναι το πώς θα τα κάνουν όλα αυτά.

Εμείς, για να μπορούμε να κοιτάμε τον πολίτη στα μάτια και την επόμενη των εκλογών, δεν θα παίξουμε σε αυτό το γήπεδο του παραλόγου. Και δεν θα το κάνουμε διότι πρώτα και κύρια θέλουμε να σεβαστούμε την νοημοσύνη του πολίτη. Θέλουμε να του θυμίσουμε ότι αυτοί οι τρόποι και αυτά τα μοντέλα διαχείρισης των πεπραγμένων του Δημοσίου, εδώ και 40 χρόνια τα πληρώσαμε και τα πληρώνουμε ακριβά. Για όποιον τα πιστεύει ακόμη οι απογοητεύσεις που θα γευτεί θα είναι πολύ πικρές, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για πολλούς άλλους που δεν τους πίστεψαν δεν τους αβαντάρισαν αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τους υποστούν.

Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς στην πορεία προς τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα καλώς και τα κακώς κείμενα στον Δήμο. Πάνω σε αυτά θα καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας. Εμείς θα σταθούμε με συγκεκριμένες προτάσεις μπροστά στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη Διότι ένας Δήμος του δικού μας μεγέθους και των δικών μας χαρακτηριστικών εκεί μπορεί να κάνει την διαφορά. Να νιώσει κατ’ αρχήν ο πολίτης ότι εισακούγεται η άποψη του και να μπορεί κατ’ ελάχιστον να παρεμβαίνει στα ζητήματα που τον αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.