Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Η Α’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικόδημου

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς 
Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 η Α’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών την ιερά Μονή του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου, μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, στη Γουμένισσα Κιλκίς. 

Το μοναστήρι θεμελιώθηκε το 1981 σε μία από τις ομορφότερες πλαγιές του Όρους Παίκου, πάνω από τον οικισμό Πεντάλοφου, σε υψόμετρο 500 μέτρων και φιλοξενεί 30 μοναχούς. 

 Ο κεντρικός ναός είναι διπλός και το άνω επίπεδο του είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόδημο, ενώ το ισόγειο τμήμα στους Αγίους Ραφαήλ, Ειρήνη και Νικόλαο. 

Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους επισκέφτηκαν τον ιερό ναό του μοναστηριού και προσκύνησαν τα λείψανα του Αγίου Τρύφωνος, του Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτη, του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος, της Αγίας Χριστίνας, του Αγίου Παντελεήμονος και της Αγίας Παρασκευής. 

Στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν από τους μοναχούς στο αρχονταρίκι του μοναστηριού και γεύτηκαν τα νόστιμα εδέσματα που τους προσφέρθηκαν. Ο ηγούμενος υποδέχτηκε τους μαθητές και του πρόσφερε εικόνες των Αγίων μας. 

Πριν αναχωρήσουν από το μοναστήρι τριγύρισαν στον προαύλιο χώρο, θαύμασαν το όμορφο τοπίο και προσκύνησαν και το πανέμορφο παρεκκλήσι του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μετά από μία μικρή ανάπαυλα στην κεντρική πλατεία Γουμένισσας, όπου οι μαθητές απόλαυσαν τον ανοιξιάτικο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.