Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσίαση υποθέσεων διακίνησης ναρκωτικών και σύλληψης γυναίκας για κλοπή μεγάλου ποσού


Παρουσίαση υποθέσεων σχετικά με την: 
➤ εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών, 
➤ σύλληψη διακινητή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, 
➤ αυτόφωρη σύλληψη 28χρονης για κλοπή μεγάλου ποσού από οικία που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημόσιων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμου Β’ Τάνου Πέτρου:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Θα σας παρουσιάσουμε 2 υποθέσεις που αφορούν συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών και 1 υπόθεση σύλληψης γυναίκας που τμηματικά είχε αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό από οικία που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Για την πρώτη υπόθεση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα κατάφεραν να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εισήγαγαν στη χώρα και διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Λαγκαδά και Καρδίτσας, συνελήφθησαν 17 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη, ηλικίας από 20 έως 58 χρονών.

Πρόκειται για 14 ημεδαπούς άνδρες, 1 ημεδαπή γυναίκα και 2 αλλοδαπούς άνδρες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 ημεδαποί εκ των οποίων οι 2 ήδη προσωρινά κρατούμενοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας και 2 αλλοδαποί, που είχαν ενεργό ρόλο στην εγκληματική ομάδα.

Τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Σέρρες. Τα αρχηγικά μέλη φρόντιζαν για την προμήθεια των ναρκωτικών, την ασφαλή μεταφορά τους και την περαιτέρω διάθεση τους στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, το κύκλωμα είχε οργανώσει στα τέλη Νοεμβρίου 2018 την εισαγωγή στη χώρα ποσότητας κάνναβης που ξεπερνούσε τα 49 κιλά. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης τη στιγμή που τα μεταφόρτωναν 2 από τους παραπάνω ημεδαπούς που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· περισσότερα από 3 κιλά κάνναβη,

· μικροποσότητες κοκαΐνης,

· 1 πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια των 9 χιλιοστών,

· 6 ζυγαριές ακριβείας,

· πάνω από 4.500 ευρώ,

· 4 οχήματα,

· 36 κινητά τηλέφωνα και

· 1 ταυτότητα βουλγαρικών Αρχών αμφιβόλου γνησιότητας.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Κέρκυρας σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών και χρηματική ποινή 45.000 ευρώ για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Όσο αφορά τη δεύτερη υπόθεση, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας (10 Δεκεμβρίου 2018), αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, κατάφεραν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση να εντοπίσουν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης 36χρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου εντοπίσθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 53 γραμμαρίων και χρηματικό ποσό πάνω από 8.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε όχημα που χρησιμοποιούσε, εντοπίστηκαν καλά κρυμμένες σε εσωτερική κρύπτη του οχήματος, συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 85 γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, όπως και ακόμα ένα όχημα που χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σχετικά με την τρίτη υπόθεση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνέλαβαν το βράδυ της Τρίτης (11 Δεκεμβρίου 2018) 28χρονη ημεδαπή, τη στιγμή που είχε αφαιρέσει χρήματα από οικία 38χρονης στις Σέρρες, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ που αφαίρεσε από την οικία και ένα αντικλείδι δωματίου της οικίας που χρησιμοποίησε.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένα κόσμημα τα οποία είχε αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από την ίδια οικία.

Σύμφωνα με καταγγελία της 38χρονης παθούσας η 28χρονη εργαζόταν στην οικία της ως οικιακή βοηθός από αρχές του προηγούμενου έτους και τμηματικά είχε καταφέρει να αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 91.000 ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών και την παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή για κακουργηματική κλοπή κατά συνήθεια και κατ’ επάγγελμα.

Σας ευχαριστώ.

Δηλώσεις του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Υποστρατήγου Μιλτιάδη Πουρσανίδη:

Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Η Ελληνική Αστυνομία καθημερινά καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, στοχεύοντας κυρίως στα κυκλώματα διακίνησης, που αποκομίζουν κέρδη από το εμπόριο των ναρκωτικών ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το έτος «2018» έχει συμβολικά ανακηρυχθεί ως «έτος κατά των ναρκωτικών» από την Ελληνική Αστυνομία, που μετρά σημαντικές επιτυχίες στον καθημερινό «αγώνα» κατά των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Ημαθίας και του Κιλκίς, κατάφεραν να επιφέρουν σημαντικά πλήγματα στα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, με το να αποτρέψουν να διοχετευτούν στην κοινωνία, σημαντικές και μεγάλης αξίας ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Θα ήθελα να συγχαρώ τους Διευθυντές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και Κιλκίς, τους Διοικητές και το προσωπικό των Τμημάτων Ασφάλειας Βέροιας και Κιλκίς, αλλά και όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών και τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, που κατάφεραν να συλλάβουν γυναίκα που είχε αφαιρέσει τμηματικά μεγάλο χρηματικό ποσό από οικία που εργαζόταν ως οικιακή βοηθό.

Σας ευχαριστώ πολύ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.