Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Η χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, στη Νίκαια Αττικής

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς
Η Χορωδία του Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, προσκεκλημένη της Ιστορικής χορωδίας Νίκαιας Αττικής, συμμετείχε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο 34ο χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε στο υπέροχο ιδιόκτητο αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Νίκαιας. Ο Φιλολογικός Σύλλογος Νίκαιας, δραστηριοποιείται στην περιοχή από το έτος 1932.

Συμμετείχαν, το Παιδικό Χορωδιακό Εργαστήρι χορωδίας Νίκαιας, η χορωδία και μαντολινάτα «Ωδείου Νάουσας», η χορωδία του ΠΜΣ Κιλκίς και η Ιστορική χορωδία Νίκαιας.

Η χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Ζγούρα απέδωσε με μεγάλη επιτυχία έργα Ελλήνων συνθετών και εισέπραξε το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς ακροατηρίου, παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κυρίου Γιώργου Ιωακειμίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, βουλευτών και εκπροσώπου του μητροπολίτη Νικαίας.

Σόλο ερμήνευσε, καθηλώνοντας το κοινό, ο Χαράλαμπος Αθανασιάδης.

Το χορωδιακό φεστιβάλ Νίκαιας ήταν αφιερωμένο στην προσπάθεια επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.Για το λόγο αυτό η πρόεδρος κυρία Σταυρούλα Γιοβανούδη, ανέφερε:

Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα που δεν γνωρίζει σύνορα, γίνεται άρμα επικοινωνίας των λαών και συγχρόνως ομορφαίνει τις σχέσεις των ανθρώπων.

Εκπέμπει τεράστια δύναμη και μπορεί να κατορθώσει ακόμη και τα ακατόρθωτα, όπως αυτό που ονειρεύεται, ελπίζει, εύχεται και πιστεύει κάθε Έλληνας.

Να επιστραφούν επιτέλους τα γλυπτά του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους και να κοσμούν το φυσικό τους χώρο.

Για το σκοπό αυτό φίλοι μας ήρθαμε, να ενώσουμε τις φωνές μας και να ενισχύσουμε την προσπάθεια που πραγματοποιεί απόψε η χορωδία Νίκαιας, με μπροστάρη τον αγαπητό και εκλεκτό μαέστρο κ. Μιχάλη Κοκκίνη.

Μιχάλη τα θερμά μας συγχαρητήρια για το έργο που εμπνεύστηκες.

Ελπίζουμε το έργο σου «Φωνή καρδιάς Οργή ψυχής» να αγγίξει και να συγκινήσει τις καρδιές των υπευθύνων.

Να κάνει το όνειρό μας πραγματικότητα.

Στη συνέχεια η πρόεδρος ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία τους οικοδεσπότες. Έκανε ειδική αναφορά στη Μακεδονία και στο ιστορικό Κιλκίς, στους δεσμούς των δύο προσφυγικών Δήμων, Κιλκίς και Νίκαιας και προσκάλεσε τη χορωδία στο 15ο χορωδιακό φεστιβάλ που θα διοργανώσει στο Κιλκίς στις επετειακές εκδηλώσεις των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019 της πόλης μας.

Ο πρόεδρος της χορωδίας Νίκαιας κύριος Γεράσιμος Κασφίκης, προσφέροντας το αναμνηστικό, συνεχάρη τη χορωδία, για την παρουσία και την ερμηνεία της.

Η χορωδία του Κιλκίς χάρισε το «Λεύκωμα για τα 100 χρόνια Ελευθερίας του Κιλκίς», που επιμελήθηκε ο κ. Χρήστος Ίντος.

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση χορό και τραγούδι, στο ταβερνάκι «Γεύσεις και Οίνος»

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου οι χορωδοί επισκέφτηκαν το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο, ξεναγήθηκαν στο Πολεμικό μουσείο και περιπλανήθηκαν στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών απολαμβάνοντας τον καφέ και το κρασάκι τους.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ξεναγός στην πολύωρη διαδρομή και στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά, όπως πάντα, ο χορωδός Μάκης Ιωσηφίδης, συνταξιούχος δάσκαλος, πλήρως ενημερωμένος και ακούραστος

Οι πίτες, τα γλυκά, τα λουκούμια, που προσέφεραν οι κυρίες Μαίρη Καραμπίδου, Κατερίνα Δημητριάδου, Μαρία Τσιτιρίδου, καθώς και οι απολαυστικές «μπάρες» της Γιώτας Τσαχουρίδου, πρόσφεραν όμορφες γευστικές στιγμές στις ώρες του ταξιδίου.

Οι χορωδοί ανανεωμένοι συνεχίζουν τις πρόβες, ώστε να είναι έτοιμοι για τις επόμενες εξορμήσεις, για το 15ο χορωδιακό φεστιβάλ Κιλκίς και το μεγάλο αφιέρωμα στον ανεπανάληπτο συνθέτη Γιώργος Ζαμπέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.