Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

"Οι Αργοναύτες", στηρίζουν το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" 
Το τμήμα παραδοσιακής χειροτεχνίας της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" ετοιμάζεται να γιορτάσει την γέννηση του Χριστού προσφέροντας στο Κέντρο στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες της πόλης μας χριστουγεννιάτικα στολίδια για την χριστουγεννιάτικη έκθεση χειροτεχνίας του. Τα έσοδα από την πώληση τους θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του κέντρου.

Η ομάδα του τμήματος υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας του κας Λένας Καλαμαρινού εργάστηκε πυρετωδώς και με μεγάλο ενθουσιασμό για να έχει έτοιμα τα στολίδια από τα μέσα Νοεμβρίου. Τα στολίδια αφορούν σε σύγχρονες φόρμες για να μπουν σε όλα τα σπίτια, αλλά κατασκευάζονται με τα πολυτελή υφάσματα που χρησιμοποιούνται στην γυναικεία παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά και στολίζονται με τα ιδιαίτερα σιρίτια της. 

Οι Αργοναύτες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κυρίους και της κυρίες της ομάδας αυτής που αποτελείται από τους Γεωργία Αποστόλου, Δέσποινα Κοσμίδου, Γιώργο Σοφιανό, Χριστίνα Καλαμαρινού, Σταυρούλα Γιακουμή, Βάσω Σαββίδου, Μάρθα Λαζαρίδου και Σταυρούλα Παπαγεωργίου, που για σχεδόν 3 εβδομάδες διέθεσαν τον χρόνο τους και την υπομονή τους για να φέρον εις πέρας το έργο.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κος Αθανάσιος Λαβασάς και η υπεύθυνη του τμήματος παραδοσιακής χειροτεχνίας κα Σαββίδου Λένα μαζί με την ομάδα κατασκευής επισκέφθηκαν και παρέδωσαν τα στολίδια στο κέντρο στήριξης με τις ευχές όλου του συλλόγου.

Η συνάντηση των δύο φορέων υπήρξε μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας. Οι Αργοναύτες γινήκαμε δεκτοί με πολύ ζεστασιά και νοιώσαμε ευπρόσδεκτοι στο Κέντρο. Γνωρίσαμε το προσωπικό του, ξεναγηθήκαμε από τον κύριο Γρηγόρη Κυριακού στις εξαιρετικές υποδομές του, μάθαμε για την πολυσχιδή δράση του και φυσικά ήρθαμε σε επαφή με τους συμπολίτες μας που χαίρουν της φροντίδας του. 

Είδαμε τις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες ιατρικής φροντίδας, φυσιοθεραπείας, γυμναστηρίου και δραστηριοτήτων και μάθαμε για την εργοθεραπεία που ακολουθούν με ζώα και μάλιστα με πουλιά που οι ίδιοι οι μετέχοντες στο πρόγραμμα φροντίζουν και έχουν καταφέρει να φέρουν και σχετικά βραβεία στην πόλη μας για τα πολύ όμορφα καναρίνια τους. 

Μάθαμε για τις ειδικές θεραπείες που βοηθούν στην καλή σωματική και ψυχική υγεία τους. Υδροθεραπεία, ιππασία, προσωπικός καλλωπισμός και υγιεινή είναι κάποιες από αυτές που συνδυαστικά με ποικίλες άλλες δραστηριότητες άθλησης και χειροτεχνίας δίνουν στην καθημερινότητα τους μία υψηλή ποιότητα.

Μάθαμε για το θερμοκήπιο τους όπου καλλιεργούν μόνοι τους τη γη και φυσικά επισκεφτήκαμε το καταπληκτικό εργαστήριο χειροτεχνίας τους. Σε αυτό κατασκευάζουν και σε έκθεση διαρκή παρουσιάζουν και προσφέρουν τα χειροτεχνήματα τους. 

Πήλινα στολίδια, καλάθια στολισμένα, κοσμήματα αλλά και στεφάνια, ημερολόγια, πάνινες κούκλες όλα χειροποίητα εντυπωσιάζουν αλλά και βοηθούν τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες να είναι ενεργοί και σε εργασιακό επίπεδο. Το Κέντρο και κυρίως η δουλειά που γίνεται σε αυτό αποτελούν ένα υπέροχο δείγμα του τι μπορεί να καταφέρουμε ως άνθρωποι όταν λειτουργούμε συντονισμένα, με στόχους, με πολύ μεράκι αλλά και γνώση και κυρίως με αγάπη για τον συνάνθρωπο μας.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που δώρισαν οι Αργοναύτες θα πωλούνται μαζί με τα υπόλοιπα χειροτεχνήματα του τμήματος καθ όλη τη διάρκεια των εορτών στον πολύ ιδιαίτερο και ζεστό αυτό χώρο της έκθεσης του Κέντρου που είναι ανοικτός κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.