Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Δράσεις λαϊκής επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς από την Επιμορφωτική Κιλκίς

Στο πλαίσιο του προγράμματος λαϊκής επιμόρφωσης, η Επιμορφωτική Κιλκίς ως ανάδοχος έργου του Δήμου Κιλκίς, υλοποίησε με επιτυχία τα παρακάτω δύο εκπαιδευτικά προγράμματα δια βίου μάθησης σε ενήλικες του Δήμου Κιλκίς: «Αντιμετώπιση φυσικών φαινομένων και παροχή πρώτων βοηθειών»

Κατά τη διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη κατάσβεσης φωτιάς αλλά και παροχής πρώτων βοηθειών από τους έμπειρους εκπαιδευτές με τον απαιτούμενο εξοπλισμό καθώς και βιωματική εκπαίδευση των συμμετεχόντων με τη δική τους συμμετοχή σε κάθε περίπτωση.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μια εκπαιδευτική παρουσίαση από τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς, όπου η πρόεδρος του τοπικού τμήματος κα Κατερίνα Παναγιωτίδου Φραγγίδου, πλαισιωμένη από ένστολους εθελοντές και των τριών σωμάτων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διεύθυνσης, παρουσίασαν μέσω μιας εποικοδομητικής συζήτησης το σκοπό του Ερυθρού Σταυρού καθώς και το ποικιλόμορφο έργο που επιτελεί το τοπικό μας τμήμα στην τοπική κοινωνία.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, υλοποιήθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού «Πιστοποιημένος Πάροχος Πρώτων Βοηθειών στο Χώρο Εργασίας / «Certified First Aid Provider at Workplace». «Βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ»

Παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι τρεις Βασικές Ενότητες: Επεξεργασία κειμένου (MS word), Υπολογιστικά Φύλλα (MS excel) και Πληροφορίες και επικοινωνίες (Internet).

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, υλοποιήθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης Η/Υ.

Τα δύο προγράμματα ολοκληρώθηκαν με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν στα σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης του Δήμου Κιλκίς και των αντίστοιχων πιστοποιήσεων Vellum Global Educational Services στους επιτυχόντες των εξετάσεων.

Η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης έγινε από την προϊσταμένη του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου Κιλκίς κα Ελευθερία Σπανού η οποία τόνισε ιδιαίτερα την αξία της δια βίου μάθησης στη σύγχρονη εποχή ενώ παράλληλα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες, για τις πηγές πρόσβασης σε προγράμματα και δράσεις που αφορούν τη διά βίου μάθηση.

Τα προγράμματα που πραγματοποίησε ο Δήμος Κιλκίς με τη συνεργασία της «Επιμορφωτικής Κιλκίς μ. Ε.Π.Ε.» υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση εσόδων του Προγράμματος Λαϊκής Επιμόρφωσης (πρώην ΝΕΛΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.