Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Επιμορφωτική Κιλκίς: Διακρατική συνάντηση με στόχο την Επαγγελματική Ανάπτυξη Εκπαιδευτών

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο «Καινοτόμος εκπαιδευτικός - Μαθητής με κίνητρο: επίλυση προβλημάτων μέσω της συνεργασίας», συμμετείχε στην 3η διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση με τίτλο «Πρόγραμμα Επαγγελματικής Ανάπτυξης για Εκπαιδευτές».

Η συγκεκριμένη συνάντηση αποτέλεσε τη συνέχεια του ιδίου προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Druskininkai της Λιθουανίας στις 15-19 Φεβρουαρίου 2016 αλλά και την Ελλάδα στις 20-24 Ιουνίου 2016. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου 2017 και συμμετείχαν 25 άτομα – στελέχη εκπαιδευτικών φορέων από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ενίσχυση γνώσεων των εκπαιδευτών και η συμβολή στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν και εν συνεχεία εφαρμόσουν καινοτόμες διδακτικές / μαθησιακές προσεγγίσεις, προκειμένου να συμβάλλουν στην αύξηση κινήτρων των μαθητών και στην βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων.

Από την Ελλάδα, μαζί με την Επιμορφωτική Κιλκίς, συμμετείχε και το 1ο Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση σεμιναριακού χαρακτήρα περιλάμβανε τέσσερις διακριτές διδακτικές ενότητες για τους επιμορφωτές, την σχολική βελτίωση βάσει μεθόδων απόδειξης (evidence – based school improvement), τη συνεργατική επίλυση προβλημάτων (collaborative problem solving), τη μέθοδο διδασκαλίας STEAM – Science – technology – engineering – arts – mathematics (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανολογία, τέχνες, μαθηματικά), καθώς και την προσέγγιση Gamification (εκπαιδευτικά παίγνια). 

Οι εκπρόσωποι των εταίρων παρουσίασαν καινοτόμες πρακτικές και μεθόδους από τις χώρες τους που αφορούσαν τις παραπάνω θεματικές ενότητες και τον τρόπο που αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός της αίθουσας διδασκαλίας από τους ίδιους ή άλλους εκπαιδευτικούς.

Η πολυπολιτισμική ομάδα συμμετεχόντων επισκέφθηκε το Λύκειο “Maria Immacolata” όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι δάσκαλοι με τους μαθητές, να παρακολουθήσει την σχολική μπάντα σε μια ζωντανή παράσταση και να μάθει για τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Ρώμης από τους ίδιους τους μαθητές ενώ επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο “Ambrosoli”.

Πολιτισμικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Βατικανό και την παλαιοχριστιανική εκκλησία του Σαν Κλεμέντε (basilica di San Clemente) στην οποία την ξενάγηση πραγματοποίησαν οι μαθητές του λυκείου Maria Immacolata.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για την τελευταία συνάντηση συντονισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Σεσίμπρα (Λισαβώνα) της Πορτογαλίας στις 11 – 14 Ιουλίου 2017. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί και η ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος στο ευρύ κοινό.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.