Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

"Καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία"

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
«Στις 21 Μάρτη του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών στην πόλη Σάρπβιλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. 

Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές. Με αφορμή αυτό το γεγονός η 21η Μάρτη καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση».

Τι είναι ρατσισμός;
Ρατσισμός είναι ένα σύνολο αντιεπιστημονικών θεωριών που έχουν ως βάση τις αντιλήψεις, ότι είναι άνιση η φυσική και πνευματική αξία των ανθρώπινων «φυλών» και ότι οι διαφορές καταγωγής, χρώματος κτλ επιδρούν αποφασιστικά στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιστορία.(...) Στην εποχή μας, ο ρατσισμός παίρνει νέες διαστάσεις. Έχει ως «εχθρό» 7χρονα και 8χρονα προσφυγόπουλα, που τους έδιωξαν από τις χώρες τους η EE, το NATO, οι ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις, με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία και αλλού. 

Προσφυγόπουλα που θέλουν να νιώσουν ότι ζουν –όσο αυτό είναι δυνατόν- σε κανονικές ανθρώπινες συνθήκες και πλευρά αυτής της ανάγκης είναι η μαθησιακή, παιδαγωγική διαδικασία, με δημιουργική απασχόληση, διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, της ελληνικής γλώσσας και μιας ξένης γλώσσας.

Όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, όσο επεμβαίνουν στη Συρία και αλλού για τον έλεγχο περιοχών πλούσιων σε πρώτες ύλες - φυσικό αέριο - πετρέλαιο, θα θρηνούμε νεκρούς, πρόσφυγες. Απ’ την άλλη αποτελεί υποκρισία, το δήθεν ανθρωπιστικό ενδιαφέρον όλων εκείνων που συμφωνούν στην εμπλοκή της χώρας στα γεωστρατηγικά παιχνίδια των μεγάλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν δημιουργούνται ούτε αναπαράγονται στο κενό, όπως υποστηρίζουν διάφορα αταξικά αντιρατσιστικά – αντιφασιστικά σχήματα και κινήματα. Γεννιούνται, τρέφονται και αναπαράγονται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Ο φασισμός και ο ρατσισμός θα πεθάνουν οριστικά μαζί με το σύστημα που τους γεννά.

Καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!

Κυβερνήσεις και Ευρωπαϊκή Ένωση, υποκριτικά καταδικάζουν τον ρατσισμό και διακηρύσσουν την «ισότητα». Σε μια σειρά κράτη της ΕΕ πληθαίνουν τα γκέτο και μετατρέπεται η Μεσόγειος σε θάλασσα νεκρών με εκατοντάδες προσφυγόπουλα νεκρά ή αγνοούμενα. Οι φασίστες, από τη μεριά τους, χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις, αξιοποιώντας τη διόγκωση του προσφυγικού προβλήματος.

Απομονώνουμε τους φασίστες!

Έξω απ’ τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές!

Τσακίζουμε τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου