Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Κιλκίς: Εκδήλωση με θέμα «Η πληροφόρηση, κλειδί για τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό των νέων»

Δελτίο τύπου Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς 
Ενημερωτική συνάντηση του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.
Το θέμα ήταν: «Η πληροφόρηση, κλειδί για τον επαγγελματικό σχολικό προσανατολισμό των νέων» και απευθυνόταν σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Βιδιαδάκης, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση της υπευθύνου του ΚΕΣΥΠ κας Παναγιώτας Χατζηκαμάρη, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δραστηριότητες τους, μίλησε για την σημασία της έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης σε θέματα επιλογής επαγγέλματος, παρουσίασε διαδικτυακούς τόπους ενημέρωσης, τους οποίους και πήραν στο τέλος της εκδήλωσης σε φωτοτυπία οι ενδιαφερόμενοι. 

Στην συνέχεια δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων και συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για θέματα όπως: πως και από πού μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, πως μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν και να στηρίξουν τα παιδιά τους στις επιλογές τους, πως η κατάλληλη πληροφόρηση βοηθά τους νέους στην λήψη αποφάσεων και πως η πληροφόρηση για σπουδές και επαγγέλματα, σε συνδυασμό με τη γνώση του εαυτού, είναι πολύτιμος οδηγός για τις εκπαιδευτικές και για τις επαγγελματικές αποφάσεις των μαθητών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Παπαδόπουλος και η Σχολική Σύμβουλος των Θεολόγων κα Ελένη Μιχαλοπούλου καθώς και τα μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε πολύ το ΚΕΣΥΠ και την κα Παναγιώτα Σιάνου-Χατζηκαμάρη για την συνεργασία.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου