Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Τι λέει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κιλκίς για το Ασφαλιστικό - Φορολογικό

Ψήφισμα Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Κιλκίς
"Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Κιλκίς μετά την ψήφιση του Ασφαλιστικού Νόμου σε συνδυασμό και με την ψήφιση του Φορολογικού, που οδηγούν σε εξαθλίωση τον κλάδο μας και φτωχοποίηση του συνόλου των ελευθέρων επαγγελματιών, προτείνει: 

- Τη συνέχιση με μεγαλύτερη ένταση των κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων κατά του νόμου – λαιμητόμου. 

- Την αναστολή επ΄ αόριστον της λειτουργίας του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών – Δηλώσεων αυθαιρέτων του Ν. 4178 – Εκδόσεως πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης – Εκδόσεως Βεβαιώσεων μηχανικού του Ν. 4178. 

- Την αναστολή επ’ αόριστον της εκδόσεων Αδειών Δόμησης 

- Την συνέχιση της αποχής όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο. 

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και όχι να αποδεχτούμε παθητικά έναν νόμο που μας φθάνει στα όρια της φτώχειας και μας αναγκάζει να ακολουθήσουμε το δρόμο της μετανάστευσης ή την έξοδο από το επάγγελμα. 

Η παθητικότητα και η άνευ όρων, αδιαμαρτύρητη αποδοχή των νέων μέτρων μάς καθιστά υπεύθυνους για όλα όσα θα ακολουθήσουν για τον αφανισμό του κλάδου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου