Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των κειμηλίων της Μητρόπολης Κιλκίς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσημη καταγραφή των εκκλησιαστικών κειμηλίων που φυλάσσονται στο κειμηλιοφυλάκιο της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Εμμανουήλ.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια έρευνα στο χώρο φύλαξης και έκθεσης των κειμηλίων, φωτογράφησή τους, λεπτομερής εξέτασή τους και η συλλογή όλων των απαραίτητων πληροφοριών για την επιστημονική τους τεκμηρίωση και την έκδοση των πολυτελών λευκωμάτων με τις ειδικές φόρμες καταγραφής.

Η πλούσια συλλογή περιλαμβάνει εικόνες που χρονολογούνται από τον 17ο ως τον 20ο αιώνα, συντηρημένες και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, ιερά σκεύη και αρχιερατικά άμφια, όλα εξαιρετικής πολιτιστικής και θρησκευτικής αξίας, ενώ ο χώρος και ο τρόπος έκθεσής τους ακολουθούν τις σύγχρονες μουσειολογικές τάσεις και πρακτικές.

Το έργο υλοποιήθηκε από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ, και συγκεκριμένα από το τμήμα καταγραφής κειμηλίων.

Τα μέλη της έγιναν δεκτά με θέρμη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αφού συνομίλησε μαζί τους σχετικά με την τρέχουσα αλλά και τη μελλοντική συνεργασία τους, τους ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.