Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ημερίδα – σύσκεψη με θέμα την πρόληψη μετάδοσης και αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών

Τις δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης μετάδοσης και αντιμετώπισης της  συνεχίζει η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Διεύθυνση Κτηνιατρικής – Τμήμα Υγείας Ζώων).

Ήδη διοργανώθηκε ημερίδα – σύσκεψη, για την ενημέρωση αναφορικά με την πρόληψη μετάδοσης, αλλά και την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών και τα σχετικά επιστημονικά δεδομένα, αλλά και ευρεία συζήτηση με τους προϊσταμένους και υπεύθυνους κτηνιάτρους των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη, και στο πλαίσιο αξιολόγησης των εφαρμοζόμενων προγραμμάτων εκρίζωσης της φυματίωσης των βοοειδών και της βρουκέλλωσης των βοοειδών και των αιγοπροβάτων, συζητήθηκαν τα υπάρχοντα προβλήματα και κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις. Για τη βρουκέλλωση των βοοειδών και των αιγοπροβάτων παρουσιάστηκαν εκ μέρους του αρμόδιου Εργαστηρίου τα επιδημιολογικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας, σε πανελλαδικό επίπεδο, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης, συζητήθηκαν προβλήματα, προτάσεις και προθέσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την εφαρμογή των προαναφερόμενων και άλλων προγραμμάτων.

Δεδομένων των αναγκών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε προσωπικό για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ζωικής Παραγωγής και Κτηνιατρικής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη συνδρομή κτηνιάτρων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών στο πρόγραμμα εμβολιασμού βοοειδών, με σκοπό τη δημιουργία βιολογικού φραγμού για τη μετάδοση της νόσου, παρά το φόρτο εργασίας των τεσσάρων κτηνιάτρων, οι οποίοι αναχώρησαν για τον Έβρο από την 21η Σεπτεμβρίου 2015.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Ιωάννη Ταχματζίδη, με τη συμμετοχή των προϊσταμένων των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η μεθόδευση των ενεργειών για την πρόληψη της μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

1 σχόλιο:

  1. Σωστά έγινε η ημερίδα, πού? πότε? και με ποιούς? τί είπαν? οι κτηνοτρόφοι, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι γνώριζαν για τήν ημερίδα? τους ειδοποίησε κάποιος απο αυτούς? έγινε η ημερίδα ως συνήθως απλά για να γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.