Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Φεστιβάλ Ποντιακού Πολιτισμού, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 17.00, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΠΑΟΚ

«Μνήμης… μουσικές και χρώματα απ’ την αγκαλιά του κόσμου»
Με μια μεγάλη γιορτή του Ποντιακού Πολιτισμού με προσκεκλημένους άπαντες, Πόντιους και μη που θέλουν να δουν και να νοιώσουν από κοντά τι θα πει «ποντιακό πανοΰρ», θα κλείσει η 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας (2-4/10, Θεσσαλονίκη). Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΠΑΟΚ, με δωρεάν είσοδο.
«Οι αδιόρατες ίνες που μας συνδέουν με τη γενιά των προσφύγων προγόνων μας, είναι οι μουσικές, οι χοροί και τα τραγούδια μας. Γι’ αυτό και πάντα, για εμάς του Πόντιους, όλα τελειώνουν με πανηγύρι. Πανηγύρι που δεν είναι ξεφάντωμα αλλά χαρμολύπη. Λύπη για τις ζωές που χάθηκαν, για το δράμα, για την αλησμόνητη πατρίδα μας. Χαρά που μπορούμε και συνεχίζουμε το έργο των ανθρώπων εκείνων» δηλώνει ο Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνδιάσκεψης, Άλκης Αναστασιάδης.

Σε ένα πρόγραμμα διάρκειας περίπου 2 ωρών, με το γενικό τίτλο «Μνήμης… μουσικές και χρώματα απ’ την αγκαλιά του κόσμου» χορευτικά συγκροτήματα 13 Ομοσπονδιών από όλον τον κόσμο θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια του Πόντου, δίνοντας το σύνθημα της ενότητας των απανταχού Ποντίων και μιας ταυτότητας που συνέχει την 4η γενιά των ξεριζωμένων με τη γενιά των προσφύγων από τα πάτρια εδάφη του Ευξείνου Πόντου. Τικ, Διπάτ, Τρυγώνα, Λετς Λετσίνα, Σέρρα κ.ά. αναμένεται να δημιουργήσουν μια μοναδική μουσική και χορευτική ατμόσφαιρα!

Δημοφιλείς Πόντιοι καλλιτέχνες με προεξάρχοντα τον Κώστα Αγέρη, που έγινε γνωστός από το τηλεοπτικό μουσικό show The Voice, η Πέλλα Νικολαΐδη, ο Αλέξης Παρχαρίδης καθώς και ο Χάρης Αθανασιάδης με τη λύρα του, θα δώσουν το ρυθμό στους χιλιάδες θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό γήπεδο του Π.Α.Ο.Κ.

Το Φεστιβάλ Ποντιακού Πολιτισμού θα παρουσιάσουν ο Σωτήρης Πολύζος και η Χριστίνα Πολίτη.

Μια πρώτη μικρή γεύση από τη μεγάλη γιορτή Ποντιακού Πολιτισμού της Κυριακής θα πάρουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 9 το βράδυ, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (στο ύψος του ξενοδοχείου Μακεδονία Palace) όπου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή «Γιορτή της Παράδοσης».

Μια γιορτή που περιλαμβάνει χορούς από τη Γεωργία, τα παράλια της Μ. Ασίας και τον Πόντο, θα κλείσει δε με μυρωδιές και γεύσεις της ποντιακής κουζίνας –κέρασμα στους περαστικούς.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη από 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και με τη χορηγία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη. Την 2η Συνδιάσκεψη που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού θα ευλογήσει και θα χαιρετήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.


ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη



ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΡΤ / ΕΡΤ 3 / Ρ. Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 102 FM / ΕΡΤ3 95.8 FM / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104.9 FM / ΡΙΚ / ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV / TV 100 / FM 100 / ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94.5 FM / FOCUS 103.6 FM / THESTIVAL.GR / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ / ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΟΝΟΙΑ / THESSALONIKI CITY MAGAZINE / 4E / ΛΥΔΙΑ 94.2 FM / Π.Ο.Π.Σ 101.3 FM / ΛΕΛΕΒΩΣΕ 101.3 FM / TRT / ALFA / ATLAS / ATTICA / ENA / IRIDA / PLP / SITIA / PONTOS TV / TV ΔΙΚΤΥΟ ΣΕΡΡΕΣ / THRAKI NET / THRAKI FM / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ / ART TV / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

www.gpyf2015.org
facebook page: gpyf2015
#pontosunited #gpyf #gpyf2015
email: press@gpyf2015.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.