Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Το Δίβουνο Κιλκίς τιμά τους ηλικιωμένους

Ανακοίνωση Συλλόγου Διβουνιωτών Κιλκίς
Εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη Ηλικία», υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ το 1990 για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε στην πολιτεία τις δικές της υποχρεώσεις απέναντι στους ανθρώπους αυτούς.

Παρά το ότι αναφερόμαστε σε αυτούς με τον όρο: «Οι απόμαχοι» της ζωής, οι ηλικιωμένοι σήμερα συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη αφού στην εποχή μας παίζουν ένα ολοένα σημαντικότερο ρόλο. Τα τιμημένα γηρατειά βιώνουν σήμερα τη χειρότερη εποχή τους. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι σημαντικό αλλά χρειάζεται ενίσχυση. Δεν υπάρχουν

δομές φιλοξενίας για μοναχικούς ηλικιωμένους ή είναι ελάχιστες. Η σύνταξη τους δεν τους καλύπτει το μήνα. Η κοινωνική ασφάλιση είναι ανύπαρκτη. Δεν έχουν σωστή ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας για να μπορούν να ζουν χρειάζονται σεβασμό. Σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους. Δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο. Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη ημέρα. Για να μην νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.

Γιαγιά και Παππού Χρόνια Πολλά!
Το Διοικητικό Συμβούλιο

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στόν σύλλογο Διβουνιωτών Κιλκίς, με τήν συνεχή δραστηριότητά του για άλλη μία φορά υπενθιμίζει στόν κόσμο για τήν σημαντική ημέρα τίμησης της τρίτης ηλικίας. Ας μη ξεχνάμε λοιπόν να αφιερόνουμε μία ημέρα στους παππούδες μας και στις γαγιάδες μας, σίγουρα τήν έχουν ανάγκη. Δέν θέλουν πολλά, ένα χαμόγελο, λίγο γέλιο γύρο τους θα τους δώσει χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.