Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Πασχαλινές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η προσπάθεια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς να κάνει γνωστό και αγαπητό το βιβλίο και το διάβασμα στα παιδιά της πόλης μας συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και τον προηγούμενο μήνα.
Έτσι λοιπόν 18 τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων επισκέφτηκαν τον Μάρτιο την βιβλιοθήκη για να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν από το προσωπικό της βιβλιοθήκης και εφαρμόζονται σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, από τον Οκτώβριο του 2014 έως και αρχές Ιουνίου του 2015.

Όμως και στις διακοπές του Πάσχα η Βιβλιοθήκη Κιλκίς ήταν κοντά στα παιδιά και τους γονείς, με πασχαλινές δράσεις, ανάγνωση παραμυθιών, κατασκευές καλαθιών και αυγοθήκης, χειροτεχνίες, ζωγραφική και βάψιμο αυγών.

Συνολικά στις πασχαλινές δράσεις συμμετείχαν 60 παιδιά από 5 έως 12 χρονών. Διαβάστηκαν τα παραμύθια: «Το χαρούμενο λιβάδι» της Φυλλιώς Νικολούδη των εκδόσεων Ελληνικά γράμματα, «Το Πάσχα του Πασχάλη» της Μαρίας Ανδρικοπούλου των εκδόσεων Τετράγωνο, «Το Πάσχα της νόνας Χελώνας» της Λότης Πέτροβιτς-Ανδροτσοπούλου των εκδόσεων Πατάκη, το «Πάσχα, Κυρίου Πάσχα» της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη των εκδόσεων Ψυχογιός και «Όταν η Πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα» του Χρήστου Μπουλώτη των εκδόσεων Λιβάνη.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkisΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου