Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Παράσταση μπαλέτου και σύγχρονου χορού από την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, το τμήμα Μπαλέτου & Σύγχρονου Χορού της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς με υπεύθυνη την Κέλλυ Πολυχρονίδου, θα παρουσιάσει την παράσταση "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", στις 6 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Οι μικρές αλλά και μεγαλύτερες σε ηλικία μαθήτριες του Τμήματος, θα ερμηνεύσουν αγαπημένους χαρακτήρες του πασίγνωστου αριστουργηματικού έργου του Λιούις Κάρολ, μέσα από τις άρτιες και εκφραστικές χορογραφίες της πάντα αστείρευτης Κέλλυς Πολυχρονίδου.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη.

Περίληψη
"Μια ζεστή μέρα στην ακροποταμιά, η Αλίκη εντυπωσιάζεται από ένα άσπρο κουνέλι, το οποίο ακολουθεί καθώς μπαίνει στην τρύπα της φωλιάς του.

Η κάθοδος καταλήγει σ' ένα μακρόστενο χωλ με πόρτες, από τις οποίες η Αλίκη προσπαθεί να περάσει στον κήπο του σπιτιού, αλλά δε χωράει το σώμα της. Απολαμβάνει όμως τη θέα των λουλουδιών του κήπου.

Οι αυξομειώσεις του σώματός της σ' αυτή την προσπάθεια την εγκλωβίζουν. Η απογοήτευση φέρνει δάκρυα, που γίνονται λίμνη και την παρασύρουν. Κουρασμένη από το κολύμπι, αποφασίζει να παίξει το παιχνίδι "Μαραθώνιος", μαζί με τη χελώνα τον τίγρη και τον παπαγάλο, προκειμένου να στεγνώσουν.

Η αλλόκοτη ιστορία όμως που τους αφηγείται στο τέλος, τρομάζει τα ζώα και τελικά μένει μόνη της.

Τότε εμφανίζεται η κάμπια, που τη στηρίζει και τη συμβουλεύει να είναι ψύχραιμη. Έπειτα, η γάτα Τσεσάϊαρ με τις ιδιαιτερότητές της, την πληροφορεί για τα όντα της περιοχής και της δείχνει το δρόμο για το σπίτι του Μαρτιάτικου λαγού. Φτάνοντας εκεί, την υποδέχονται ο Καπελάς και ο Τυφλοπόντικας και την οδηγούν σε ένα ξέφρενο "Τσάι Πάρτυ". Ευχαριστημένη φεύγει και φτάνει στον κήπο του παλατιού της Βασίλισσας Κούπας. Εκεί σπεύδει να βοηθήσει τους κηπουρούς όπου έντρομοι προσπαθούν να βάψουν τα λευκά λουλούδια μιας τριανταφυλλιάς καθώς φοβούνται την αυστηρή τιμωρία της Βασίλισσας η οποία έχει εμμονή με το κόκκινο χρώμα.

Λίγο αργότερα η Βασίλισσα καταφθάνει και επιδίδεται στο βασιλικό Κροκέ αντικαθιστώντας τις μπάλες με σκαντζόχοιρους και τα μπαστούνια με φλαμίνγκο. Τελικά το μάτι της πέφτει στην Αλίκη που απαντάει στις ερωτήσεις χωρίς φόβο και σώζει τους κηπουρούς από την τιμωρία αλλά και τον Βαλέ, που επίσης αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι έκλεψε την τάρτα.

Η δύστροπη Βασίλισσα διατάζει την έναρξη της δίκης της Αλίκης παρουσία όλων των ηρώων και εξαγριωμένη επιβάλλει την τιμωρία της.

Η αγωνία της Αλίκης παίρνει τέλος όταν πλέον ξυπνά και συνειδητοποιεί πως όλα ήταν... ένα όνειρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.