Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης» στο Κιλκίς

Το Σάββατο 25 Απρίλη 2015 στις 7:00 μ.μ. ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς θα πραγματοποιήσει προβολή της ταινίας «Το αλάτι της γης», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.
Η ταινία αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τους απεργιακούς αγώνες στα ορυχεία της Αμερικής.

Σ’ ένα ορυχείο του Νέου Μεξικού, οι αφόρητες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης αναγκάζουν τους εργάτες να κατέβουν σε απεργία, ενώ ιδιοκτήτες και αστυνομία χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κάμψουν την απόφασή τους. Η αμοιβή για τους μεξικανούς εργάτες είναι κατώτερη από εκείνη των αμερικανών συντρόφων τους και οι συνθήκες της ζωής τους δυσκολότερες από τις δικές τους. Οι εργοδότες βολεύονται με την τεχνητή αντιπαράθεση που δημιουργείται ανάμεσά τους, αλλά με τη βοήθεια του σωματείου η κατάσταση ξεκαθαρίζει.

Η απεργία αποφασίζεται και σταδιακά μπαίνουν στη μάχη και οι γυναίκες των μεταλλωρύχων. Οι ως τότε παροπλισμένες γυναίκες αναπτύσσουν αξιοσημείωτη πρωτοβουλία, επιδεικνύουν απαράμιλλο θάρρος, αναλαμβάνουν πρωτοφανέρωτη δράση. Άντρες και γυναίκες σταδιακά αντιλαμβάνονται πως τα προβλήματά τους έχουν την ίδια αιτία, ότι ο αγώνας τους είναι ενιαίος και ο δρόμος κοινός. Οι μεταλλωρύχοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν πια ούτε να σκέφτονται ούτε να ζουν όπως πριν. Χωρίς τις γυναίκες τους δεν μπορούν να νικήσουν!

Η ταινία υπήρξε το κόκκινο πανί για τις αίθουσες της Αμερικής. Προβλήθηκε και εκτιμήθηκε πρώτα στην Ευρώπη και μετά από πολλά χρόνια στη χώρα παραγωγής της.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς καλεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα γυναίκα να παραβρεθεί στην εκδήλωση μαζί με την οικογένειά της, να παρακολουθήσει μία ταινία που αναδεικνύει ότι η οργάνωση πάλης του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του είναι κοινός για άντρες και γυναίκες, είναι ένας αγώνας που χωρίς τις γυναίκες δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι το τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.