Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ερώτηση ΚΚΕ με θέμα: "Περίφραξη και φύλαξη του κλειστού σιδηροδρομικού σταθμού στο Πολύκαστρο

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Μαθητής Γυμνασίου κάηκε ζωντανός από ηλεκτροπληξία στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας στην ΠΕ Κιλκίς, το μεσημέρι της Κυριακής 15.03.2015, όταν πλησίασε καλώδια της ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, υπερυψηλής τάσης, που φτάνουν τα 25.000 volt.

Συγκεκριμένα ο μαθητής είχε ανέβει για να παίξει, σε εγκαταλειμμένη και ακινητοποιημένη οροφή μηχανής του ΟΣΕ, στον κλειστό σιδηροδρομικό σταθμό.

Να σημειωθεί ότι παιδιά της περιοχής παίζουν διαρκώς στην ίδια εγκαταλειμμένη μηχανή, μη γνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν από τα ενεργά καλώδια υπερυψηλής τάση της ηλεκτροκίνησης που περνούν πάνω από τις γραμμές, σε ύψος περίπου πέντε μέτρων από το έδαφος.

Το σημείο το οποίο βρίσκεται η ακινητοποιημένη μηχανή χρησιμοποιείται ως παρκινγκ βαγονιών και μηχανών στο σιδηροδρομικό σταθμό ενώ η γραμμή ηλεκτροκίνησης παραμένει ενεργή και παρόμοια καλώδια υπάρχουν και στις γειτονικές γραμμές.

Το τραγικό αυτό δυστύχημα φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το σοβαρό θέμα της προστασίας και της ασφάλειας του εγκαταστάσεων του ΟΣΕ που δεν λειτουργούν πλέον και ιδιαίτερα των σιδηροδρομικών σταθμών που δεν είναι ενεργοί και έχουν εγκαταλειφθεί.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την περίφραξη και φύλαξη του χώρου του κλειστού σιδηροδρομικού σταθμού στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια τραγικά γεγονότα.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής
Ελένη Γερασιμίδου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.