Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Δεν το έκανα εγώ κύριε Καθηγητά ... ο Αντωνάκης και ο Κωστάκης πήραν τους φακέλους!

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Οι φάκελοι για τους Περιφερειακούς βρίσκονται αυτή την ώρα στο Γραφείο του Κ. Υπουργού Παιδείας. Ζήτησαν τους φακέλους από το Γραφείο του κ. Αναπληρωτή, όπου βρίσκονταν, γιατί δεν τους άρεσε που το «παιχνίδι» το είχε πάρει όλο πάνω του!

Υπάρχει μεγάλη γκρίνια από τη βάση και τους συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) για τα ονόματα που ακούγονται στις περιοχές τους. Παντελώς άγνωστα και με «περίεργες διαδρομές» σε διάφορους χώρους (από το βαθύ ΠΑΣΟΚ αλλά και από πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά κυρίως εκτός των προτάσεων της παράταξης!

Δυο ()2 κέντρα λήψης αποφάσεων:

Στο υπουργείο έχουν στηθεί δυο ()2 κέντρα αποφάσεων τα οποία λειτουργούν όχι μόνο διαφορετικά αλλά εκ διαμέτρου αντίθετα!!!

- Το ένα κέντρο απόφαση είναι αυτό στο Γραφείο του κ. Υπουργού με τον Γενικό Γραμματέα ….. πολύ γέλιο…..

- Το άλλο κέντρο απόφασης είναι στο Γραφείο του κ. Αναπληρωτή Υπουργού με τον δάσκαλο διευθυντή (μεταγραφή από την επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ αντέδρασαν γιατί δεν είχε καμία πεζοδρομιακή περγαμηνή!)

Το άσχημο με τα δυο (2) αυτά κέντρα είναι ότι δεν υπάρχει κανένας που να γνωρίζει την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εκεί είναι το πρόβλημα, καθώς έχει αποδειχτεί από την ιστορία ότι μια στραβή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις μπορεί να «ρίξει» ακόμα και Κυβέρνηση!!! Το πρόβλημα θέλησε να το αποκαταστήσει ο Αιρετός τους στο ΚΥΣΔΕ, ο οποίος «εγκαταστάθηκε» (τον «έχωσαν» σε κάποιο γραφείο) στον 3ο όροφο του Υπουργείου.

- Το γραφείο του κ. Υπουργού δεν ακούει κανέναν και όπως δηλώνει μιλάει απευθείας με τον κ. Πρωθυπουργό και δεν δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του!!!

- Το γραφείο του κ. Αναπληρωτή Υπουργού έχει απευθείας συνεργασία με την επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο γραφείο δεν κάνουν τίποτα αν δεν πάρουν «έγκριση» ή δεν ενημερώσουν πρώτα την επιτροπή.

Όπως καταλαβαίνετε Δεν «κινείται» τίποτε στο υπηρεσιακό κομμάτι του Yπουργείου!

- Οι φάκελοι που είναι προς διεκπεραίωση είναι βουνό!

- Ο κ. Yπουργός αλλά και ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός δεν υπογράφουν τίποτε!

- Φοβούνται όλοι ότι σύντομα θα σκάσουν βόμβες καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις:

Α. Στις εκδόσεις εγκυκλίων για τα Αναλυτικά Προγράμματα και τα Βιβλία της επόμενης σχολικής χρονιάς (ακόμα και για το χαρτί της έκδοσης των βιβλίων δεν έχουν κάνει προκήρυξη),

Β. Στα διαδικαστικά για τις Πανελλαδικές,

Γ. Τεχνικά δελτία για μόνιμους διορισμούς (ελάχιστοι θα γίνουν – άλλωστε ακόμα και  αυτοί οι (200) που θα ανακοινώνονταν, όπως κάθε χρόνο, τον Φεβρουάριο δεν έγιναν  ΠΟΤΕ!) και

Δ. Διορισμούς αναπληρωτών και ωρομισθίων από το ΕΣΠΑ,…

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.