Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Χατζηγεωργιάδης: "Ο κ. Παύλος Τονικίδης οφείλει να απαντήσει"

Υπογράφει ο Σταύρος Χατζηγεωργιάδης
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κιλκίς
"Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς και με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, οφείλω να σας ενημερώσω μέσω των ΜΜΕ, για την πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση του επιμελητηριακού θεσμού από την Διοικητική επιτροπή του επιμελητηρίου Κιλκίς καθώς επίσης και την υποκρισία της για την υποστήριξη της υποχρεωτικότητας των συνδρομών στα Επιμελητήρια, όταν τόσο ο πρόεδρος της & Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Παύλος Τονικίδης όσο και η ίδια, δείχνει αδιαφορία για την λειτουργία των θεσμών. Αυτό φαίνεται εξ άλλου από την απουσία των δύο τακτικών μελών ή των δύο αναπληρωματικών μελών του Επιμελητηρίου από την πρόσφατη έκτακτη ΓΣ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για το θέμα αυτό στις 25 Απριλίου 2014 στην Αθήνα, όπου παρευρέθηκε και ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων.

Έως σήμερα σεβόμενος τους θεσμούς ακολουθούσα την εσωτερική γραπτή επικοινωνία και προσπαθούσα να μην δημιουργώ εντυπώσεις με επικοινωνιακά τρυκ στα ΜΜΕ. Όμως αυτή την χρονική στιγμή το κάνω με πλήρη επίγνωση των πράξεων μου και με αφορμή την απουσία, τόσο του προέδρου κ. Παύλου Τονικίδη που ο ίδιος συγκάλεσε το ΔΣ, όσο και του οικον. Επόπτη κ. Αθ. Τριανταφυλλίδη από το ΔΣ με θέμα ημερήσιας διάταξης … οικονομικός απολογισμός του 2013. 

Ένα κορυφαίο γεγονός για την Διοικητική επιτροπή, η οποία ζητά την έγκριση του ΔΣ, και στην συνέχεια βάσει νόμου στέλνει τα πεπραγμένα στο αρμόδιο Υπουργείο. Παρ΄όλα αυτά και στην επαναληπτική πρόσκληση στις 8 Μαίου 2014, δεν μπόρεσε να έχει απαρτία τουλάχιστον επτά μελών (Παρόντα μόνο τέσσερα απλά μέλη). Το σημαντικότερο και το σοβαρότερο είναι ότι απουσίαζε όλη η Διοικητική επιτροπή. Ο πρόεδρος κ. Παύλος Τονικίδης, οι αντιπρόεδροι Πέτρος Καρβουνίδης & Απόστολος Δαμιανίδης, ο οικον. Επόπτης Αθανάσιος Τριανταφυλλίδης, ο ανύπαρκτος και μη αντικαθιστάμενος Γεν. Γραμματέας Κωσταντίνος Μπόζης.

Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω είναι να σας ενημερώσω και να καταγγείλω την απαράδεχτη & αδικαιολόγητη απουσία της Διοικητικής επιτροπής, που με τον τρόπο αυτό απαξιώνουν τον θεσμό.

Επίσης Καταγγέλλω τον πρόεδρο της κ. Παύλο Τονικίδη και την Διοικητική επιτροπή που υιοθέτησαν και τον τηλεφωνικό τρόπο παρουσίας των μελών στο ΔΣ για να νομιμοποιούν αποφάσεις & εγκρίσεις του ΔΣ, όπως αυτής της επαναληπτικής στις 8 Μαίου 2014. Καταδεικνύει ασέβεια, υποβάθμιση, αδυναμία αλλά κυρίως σκοπιμότητα. 

Μία πάγια κατ΄ εξακολούθηση τακτική του προέδρου, ώστε τα διοικητικά συμβούλια να γίνονται πάντα με επαναληπτικές συνεδριάσεις (καθότι δεν υπάρχει απαρτία στην 1η συνεδρίαση, 21 τα μέλη του ΔΣ) και με αριθμό μελών πολλές φορές κάτω των επτά και χωρίς να θέλει εδώ και δύο χρόνια να εφαρμόσει τον νόμο περί παρουσιών μελών ΔΣ, παρά τις παραινέσεις μας.

Επειδή λοιπόν μ΄αυτήν την εσκεμμένη τακτική του, απέφυγε να απαντήσει στα ερωτήματα μας, Ζητάμε πλέον Δημόσια να μας απαντήσει:

1. Γιατί με εντολή προέδρου και κατά παράβαση του νόμου εισέπραττε και το 2013 η οικονομική υπηρεσία κατά παράβαση απόφασης ΔΣ μειωμένες συνδρομές κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αδικία μεταξύ των μελών του Επιμελητηρίου και πολλές φορές θυμό, αλλά κυρίως να δημιουργηθεί μείωση εσόδων & ισολογιστικό κενό στον προϋπολογισμό του 2014;

2. Γιατί δεν αποδέχεται την συγκρότηση επιτροπής για λόγους διαφάνειας και σεβασμού προς τα μέλη μας τον οικονομικό έλεγχο των καρτελών των μελών;

3. Γιατί δεν αποδέχεται αίτημα για θέμα ημερήσιας διάταξης μείωση των Συνδρομών λόγω έκτακτων συνθηκών;

4. Ενώ τιμά ιδιαίτερα την Διοικητική επιτροπή που κατάφερε να εγκριθούν και να υλοποιούνται Ευρωπαϊκά προγράμματα από το Επιμελητήριο, Γιατί εξακολουθεί να μην θέλει να υπάρχει επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο οικονομικό σκέλος (αναθέσεις εργασιών, τιμολογήσεις ποσών για υπηρεσίες κ.ο.κ.), καθότι πάνω από 800.000,00 Ευρώ διαχειρίζεται το Επιμελητήριο;

Για όλα τα παραπάνω η Διοικητική επιτροπή έχει ευθύνες και o πρόεδρος του κ. Παύλος Τονικίδης οφείλει να απαντήσει στα μέλη του Επιμελητηρίου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.