Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

"Περιοδεία Δ. Σισμανίδη σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς, Χέρσου, Μουριών, Δοϊράνης και ομιλία σε Σ.Σ. Μουριών και Δροσάτο"

Δελτίο τύπου συνδυασμού Δ. Σισμανίδη
Σε οικισμούς του Κιλκίς, στο λεκανοπέδιο των Μουριών και της Δοϊράνης περιόδευσε αυτό το Σαββατοκύριακο ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.
Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι κάτοικοι ήταν πολύ ζεστή. Οι δημότες του λεκανοπεδίου αγκαλιάζουν την ‘’Άνοδο – 7Πολις’’ και τον επικεφαλής της, μοιράζονται μαζί του τα προβλήματά τους, ανταλλάσσουν απόψεις για προτεινόμενες λύσεις. Στο πρόσωπο του Δημήτρη Σισμανίδη βλέπουν έναν δικό τους άνθρωπο, απλό αλλά με εμπειρία και γνώση ζωής. Γι’ αυτό και δηλώνουν ότι θα του εμπιστευθούν τις τύχες του Δήμου Κιλκίς.

Ο κ. Σισμανίδης περιόδευσε σε Ζαχαράτο, Ξηρόβρυση, Κορομηλιά, Αγία Κυριακή, Πλαγιά, Μυριόφυτο, Μουριές. Μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση στο Σ.Σ.Μουριών αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής (φυσικό τοπίο, υδροχαρές δάσος Χιλίων Δέντρων, παραλίμνια περιοχή της Δοϊράνης που αγγίζει τα όρια της Δημοτικής Ενότητας Μουριών) που όμως μένουν αναξιοποίητα. ‘’Θέλουμε να δουλέψουμε για το λεκανοπέδιο, για έναν ισχυρό Δήμο με ανάπτυξη. Θέλουμε τα χωριά μας να είναι ζωντανά και όμορφα, να έχουν υποδομές’’ ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κύρια ζητήματα που θα ειδωθούν με ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή είναι όπως τόνισε:

- η επανεξέταση από μηδενική βάση της τιμολογιακής πολιτικής της Δ.Ε.Υ.Α, δοθέντος του αυτόνομου συστήματος ύδρευσης σε ορισμένους οικισμούς

- η τουριστική αξιοποίηση του λεκανοπεδίου με επίκεντρο την περιοχή των Χιλίων Δένδρων

- η εγκατάσταση συστήματος φωτισμού στον κόμβο Μυριοφύτου – Μουριών

- η μόνιμη εγκατάσταση μηχανήματος Δήμου για εργασίες καθαρισμού σε δρόμους και κοιμητήρια (κοπή χόρτων, εργασίες ευπρεπισμού κοινόχρηστων χώρων)

- η διαμόρφωση πάρκων, προμήθεια και τοποθέτηση νέου εξοπλισμού

- οι εργασίες αναπλάσεων πλατειών και κοινόχρηστων χώρων

- οι πλακοστρώσεις – κρασπεδώσεις δρόμων

- η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας

- η ενίσχυση των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών δρωμένων

Τέλος ο επικεφαλής της ‘’Ανόδου – 7Πολις’’ ζήτησε τη στήριξη των δημοτών. ’’Χρειάζομαι στο πλευρό μου όλους σας. Χρειάζομαι τους εκπροσώπους σας που θα εκλέξετε την άλλη Κυριακή. Χρειάζομαι άξιους συνεργάτες, δουλευτάρηδες, ικανούς. Μαζί θα κάνουμε τη μεγάλη διαφορά.Μαζί με τα έμπειρα στελέχη, μαζί με τους νέους μας που θα έχουν λόγο αλλά και ρόλο στο Δήμο Κιλκίς’’ είπε ο κ. Σισμανίδης.

Την Κυριακή, μετά τον εκκλησιασμό του στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, επισκέφθηκε τους οικισμούς Άγιο Μάρκο, Άγιο Αντώνιο, Ποντοκερασιά, Μελισσουργειό, Παρόχθιο, Μελάνθιο ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε τους οικισμούς Ακρίτα, Άγιο Χαράλαμπο, Αμάραντα, Δοϊράνη. Η περιοδεία στο λεκανοπέδιο της Δοϊράνης έκλεισε με ομιλία στο Δροσάτο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς έθεσε σε προτεραιότητα την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αξιοποίησης της παραλίμνιας περιοχής της Δοϊράνης με στόχο την προσέλκυση ικανού αριθμού επισκεπτών και κατ΄επέκταση την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η πρόταση της ‘’Ανόδου – 7Πολις’’ για την αξιοποίηση της Δοϊράνης στηρίζεται στη δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών και στην ανάδειξη των τοπικών γεύσεων. Η βασική ιδέα είναι να γίνει η περιοχή ένας οργανωμένος χώρος αναψυχής, ένα ειδυλλιακό τοπίο όπου θα μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες να προσεγγίζουν τη λίμνη, να κάνουν περιηγήσεις στο φυσικό τοπίο, βαρκάδα με τις βάρκες των ψαράδων και να απολαμβάνουν βεβαίως το νόστιμο γριβάδι.

Εκ παραλλήλου να επισπευθούν τα έργα στήριξης για την αξιοποίηση του μουσείου λίμνης (περίφραξη και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, εγκατάσταση ενυδρείου στο υπόγειο του μουσείου, δημιουργία ποδηλατοδρόμου από την πλευρά της λίμνης) που χρηματοδοτούνται με πίστωση 400.000ευρώ από το Ε.ΣΠ.Α.

Σε προτεραιότητα θα τεθούν ακόμη για τη Δημοτική Ενότητα Δοϊράνης:

-αναπλάσεις σε πλατείες – αισθητικές παρεμβάσεις στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας

- ασφαλτοστρώσεις στο εσωτερικό δίκτυο

-συντήρηση αγροτικής οδοποιίας

-σταδιακή αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, που είναι από αμίαντο σε όλα τα χωριά

- διεκδίκηση του π. στρατοπέδου Δροσάτου από το υπ. Εθνικής Άμυνας και αξιοποίησή του για κοινωφελείς χρήσεις

-συνέχιση έργου κατασκευής νέων κοιμητηρίων Δροσάτου – διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου – κρασπέδωση του δρόμου και δημιουργία χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων

-αναβάθμιση λειτουργίας Κέντρου Υγείας Δροσάτου – Θετική παρέμβαση για τη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου με στελέχωσή του από βοηθό μικροβιολόγου

-αξιοποίηση του μουσείου βυζαντινής αγιογραφίας Δροσάτου

-ανάδειξη και επαναλειτουργία του ανοιχτού θεάτρου Δροσάτου τους θερινούς μήνες – αποκατάσταση φθορών

- διαπλάτυνση δρόμου προς τελωνείο Δοϊράνης

-συντήρηση οδού προς συμμαχικά νεκροταφεία Δοϊράνης

Ο κ. Σισμανίδης δεσμεύθηκε για την επαναλειτουργία των δρομολογίων του Καποδιστριακού λεωφορείου κάθε Τετάρτη ώστε να εξυπηρετούν τις μετακινήσεις των δημοτών των γειτονικών οικισμών προς το Δροσάτο ως επίσης και για την μόνιμη εγκατάσταση αγροτικού φορτηγού στο πλαίσιο αντιμετώπισης των θεμάτων της καθημερινότητας.

‘’Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε την πραγματική ΑΝΟΔΟ του τόπου μας, του Δήμου Κιλκίς, της Δημοτικής Ενότητας Δοϊράνης. Μας περιμένει μια πενταετία σκληρής δουλειάς αλλά θα πετύχουμε. Η Άνοδος ενώνει.Η Άνοδος και εσείς είναι η μόνη αξιόπιστη λύση για το Δήμο μας.’’ κατέληξε στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου