Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Με τον Αντώνη συναντήθηκε ο Παύλος

Με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά είχε συνάντηση το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.). Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. 
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Ν. Μηταράκης και Αθ. Σκορδάς.

Από πλευράς του Δ.Σ. της Ένωσης τα θέματα εισηγήθηκε ο Πρόεδρός της Κων. Μίχαλος. Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την πραγματοποίηση της συνάντησης, έθεσε εν συντομία και με πλήρη αιτιολόγηση τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους του επιχειρείν σε όλη τη χώρα, και τα οποία χρονίζουν οδηγώντας τους επιχειρηματίες σε πλήρη αδιέξοδο.

Από τα βασικότερα ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη ήταν αυτό της δυσχέρειας, έως πλήρους αδυναμίας, των επιχειρήσεων να αποπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, κυρίως αυτές που υφίστανται με την Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Οι όποιες ρυθμίσεις έχουν αποφασισθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, καθίστανται πλέον αδύναμες να θεραπεύσουν το πρόβλημα, αφού εν τω μεταξύ η έλλειψη ρευστού από πλευράς Τραπεζών είναι πλήρης. Από την Κ.Ε.Ε.Ε. τέθηκε το ζήτημα της διευκόλυνσης υπαγωγής στο άρθρο 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα για όσες επιχειρήσεις διαθέτουν τα απαραίτητα κριτήρια. Παράλληλα θα πρέπει να προστατευθούν όσες επιχειρήσεις χρειάζονται νέες δανειακές ρυθμίσεις χωρίς να επιδιώκουν υπαγωγή στο άρθρο 99.

Από τον κ. Μίχαλο τέθηκε επίσης το ζήτημα του συμψηφισμού των χρεών Ιδιωτών – Δημοσίου. Ένα ζήτημα που θα μπορούσε να προσδώσει άμεση ανάσα σε πολλές επιχειρήσεις ανά τη χώρα διατηρώντας την λειτουργία τους καθώς και τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν.

Κατά τη σύσκεψη έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το τεράστιο ζήτημα του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα της βιομηχανικές. Επισημάνθηκε το γεγονός, ότι το ενεργειακό κόστος για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι πολλαπλάσιο από τις Ευρωπαϊκές και εννοείται, εξαιρετικά πολλαπλάσιο από τις επιχειρήσεις των όμορων κρατών.

Κατά τη σύσκεψη το λόγο έλαβε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π. Τονικίδης. Ο κ. Τονικίδης επικέντρωσε την τοποθέτησή του σε ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τόσο την αγορά όσο και τις επιχειρήσεις του νομού με εξαγωγικό προσανατολισμό. Τα θέματα αυτά αφορούν στην αγορά καυσίμων, όπου ο νομός υφίσταται ένα καίριο πλήγμα από την αγορά των Σκοπίων λόγω της αισθητής διαφοράς στην τιμή. Για το θέμα αυτό το Επιμελητήριο Κιλκίς ανέλαβε έναντι του Υπουργείου Ανάπτυξης τη δέσμευση να συντάξει εξειδικευμένη μελέτη για τα διαφυγόντα έσοδα της χώρας από το φαινόμενο της διαφοράς στην τιμή των καυσίμων. Η έκθεση θα υποβληθεί σε διάστημα περίπου δύο μηνών προς το αρμόδιο Υπουργείο και θα τεθεί υπόψη του Πρωθυπουργού σε νέα συνάντηση με την Κ.Ε.Ε.Ε.

Ο κ. Τονικίδης έθεσε επίσης το ζήτημα της πιθανολογούμενης υποβάθμισης του Τελωνείου Κιλκίς και της επιβάρυνσης που θα προκαλέσει στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού. Για το ζήτημα αυτό έλαβε τη διαβεβαίωση ότι περίπτωση υποβάθμισης θα πρέπει να αποκλεισθεί.

4 σχόλια:

  1. Καίριο πλήγμα από την αγορά των Σκοπίων λέει!!!!!!!!!!Και ποιός ευθύνεται γι'αυτό??????? Ο λαός που δεν έχει να φάει,που δεν έχει δουλειά και που των ξεγελάνε με δουλειές των 400 ευρώ και που θέλει ο Τονικίδης να πληρώνουνε και το επιμελητήριο.Αν θυμόμαστε καλά το νεό επιμελητήριο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στα προγράμματα αστικών αναπλάσεων του δήμου Κιλκίς με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για να κατασκευαστεί.Για να γίνει αυτό λευτά βρέθηκαν τότε,αλλα για να δουλέψει ελεύθερα ο Κιλκισιώτης λευτά δεν υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παυλαρα Άρχοντα.Είσαι απίθανος.Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Einai arxontas stis tavernes xxaxaaxaxaxxaxaxa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχαχαχαχα ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ, έχει να φάει σπίτι από τότε που έγινε πρόεδρος. Το πρωί παραγγέλνει καφέ από γνωστά καφέ της πόλης μας, το μεσημέρι έχει να πάει σπίτι, έξι χρόνια διότι όλη μέρα στις ταβέρνες της πόλης μας, τα βράδια μέχρι τα ξημερώματα σε γνωστά στέκια και ποταδικα της πόλης μας.χαχαχαχχαχαχαχαχααχαχαχα τι άλλο θες βρε papara 19 Φεβρουαρίου 2013 - 5:32 μ.μ. να ελπίζεις και να προσεύχεσαι το θεούλη να περάσει και από τον δικό σου μαγαζί. Μπράβο προεδραρα έτσι σε θέλουμε ΠΟΝΤΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ και χουβαρντά. Να φύγουν να πάνε αλλού οι βλάχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.