Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Βρούτσης: "Λεφτά ... δεν υπάρχουν"

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ι. Βρούτσης: Έγινε μία συζήτηση αναλυτική με τον Πρωθυπουργό, για τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας. Καταρχήν, τον ενημέρωσα για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου. Ένα νομοσχέδιο το οποίο έχει πάρει το δρόμο προς τη Βουλή. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο, ουσιαστικά, οι καταχρηστικές συντάξεις και οι προσβλητικές – “μαϊμού” συντάξεις θα είναι άγνωστες λέξεις για τον Έλληνα πολίτη.

Επιπλέον, έγινε μία συζήτηση για τα θέματα της ανεργίας. Είναι στο επίκεντρο της Κυβέρνησης. Για εμάς η ανεργία είναι το σύμπτωμα της κρίσης. Δυστυχώς, είναι η πιο βαριά επίπτωση της κρίσης. Και ως εκ τούτου, αναζητούμε λύσεις και τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ανεργία.

Δημοσιογράφος: Χρήματα υπάρχουν για να μπορέσετε να δώσετε κάτι για να βοηθήσετε τους ανέργους;

Ι. Βρούτσης: Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του υπουργείου έχει εξαντλήσει κάθε πόρο. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούμε με άλλες σκέψεις, άλλες διαδικασίες, π.χ. η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, ή χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα τα οποία υστερούν, για να χρηματοδοτήσουμε στοχευμένες δράσεις, οι οποίες, πλέον, θα εστιάζονται σε οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.