Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Τροποποίηση διάταξης του Άρθρου 1 του Νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, τροποποιείται το Άρθρο 1 του Νόμου 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» (Α΄15) 
Αφού ελήφθησαν υπόψη οι επισημάνσεις και οι εισηγήσεις για βελτίωση, κυρίως από τις ζωοφιλικές οργανώσεις, η συγκεκριμένη διάταξη επαναδιατυπώνεται ως εξής: « Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει αποδεδειγμένα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προβαίνοντας σε επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απρόκλητη και αφύσικα απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται».

1 σχόλιο :

  1. ΠΡΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΛΚΙΣ!ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ? ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΑΚΟΥΛΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή