Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στη Φιλανδία

Στα πλαίσια της Πολυμερούς Σχολικής Σύμπραξης Comenius με τίτλο “Influence of the weather on the natural and urban landscape of difference European regions” που συμμετέχει το σχολείο μας σε συνεργασία με σχολεία της Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Φιλανδίας, Ρουμανίας, Τουρκίας και Πολωνίας , πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην πόλη Λόβισα της Φιλανδίας από 4/2 εως 8/2. Στην αντιπροσωπεία του σχολείου μας συμμετείχαν 4 μαθητές και 2 συνοδοί καθηγητές.
Στην συνάντηση που θέμα είχε την Περιβαλλοντική Νομοθεσία και τις προστατευόμενες περιοχές από την κοινοτική πρωτοβουλία Natura 2000 το σχολείο μας παρουσίασε τα ισχύοντα στην περιοχή του Κιλκίς.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία μας ενημερώθηκε για το εκπαιδευτικό σύστημα της Φιλανδίας και τον τρόπο λειτουργίας των εκεί σχολείων. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής μιας Φιλανδικής οικογένειας.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Απριλίου στην Αλμερία Ισπανίας με θέμα « παιχνίδια και αθλήματα στο φυσικό και αστικό περιβάλλον της περιοχής μας».

2 σχόλια:

  1. Γράψτε βρε ευλογημένοι κάτι παραπάνω, ουσιαστικό και ωφέλιμο για αυτόν που σας διαβάζει. Τόσο ωραία εμπειρία για τα παιδιά, αλλά το κείμενο δεν βοήθάει να καταλάβουμε και εμείς τι έγινε. Βάλτε φωτογραφίες, πείτε μας τι καλά και τι κακά είδαν. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις των Ελληνόπουλων για τους ανθρώπους εκεί. Τι γνώμη έχουν οι Φιλανδοί για τη χώρα μας, και τόσα αλλά. Καθηγητές είστε. Μη βγάζετε ένα ξερό δελτίο τύπου, απλά για να βγείτε από την υποχρέωση. Αυτά τα ταξίδια έχουν αυτό το σκοπό. Να γνωριστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθότερη γραφή: Φινλανδία
    Όσκαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.