Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ιδού πόσα παίρνει ο Γ. Μέργος που θεωρεί «πολλά» τα 586 ευρώ!

-Τριπλοθεσίτης ο προκλητικός ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών -Πόσα παίρνει και από πού. 
Έντονος προβληματισμός και αμηχανία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί άρον άρον να μαζέψει τη «γκάφα» του κ. Μέργου, χωρίς ωστόσο να παίρνει μέχρι στιγμής την απόφαση να τον απομακρύνει.

Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.

Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργότερα να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.

Αλήθεια, πόσα παίρνει ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού;

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ. Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμειβόμενος.

Αλήθεια κ. Μέργο έχετε αντιληφθεί πόσα είναι τα 586 ευρώ; Μπορείτε να διανοηθείτε πως είναι να ζει κανείς με 586 ευρώ;

Προφανώς όχι, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις σας, που θεωρείτε ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.