Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ομόφωνο ψήφισμα Περιφερειακής 'Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με έκπληξη πληροφορήθηκε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του Δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού κου Ευαγγέλου Γιολύζου και του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κου Ευαγγέλου Λαγδαρη, που, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  εκδήλωσαν την πάνδημη διαμαρτυρία του τοπικού πληθυσμού για την επιχειρούμενη εγκατάσταση σταθμού διοδίων επί της Εθνικής Οδού στα διόδια του Αιγινίου (εγκατάσταση, που περιθωριοποιεί τον τοπικό Δήμο, ακινητοποιεί τους κατοίκους  παραλύει τις δραστηριότητές τους, αποδεκατίζει το ήδη πενιχρό έως ανύπαρκτο εισόδημα τους, μετατρέπει την ευλογία της οδικής σύνδεσης σε κατάρα απομόνωσης, κατακερματισμού και μαρασμού).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας - Κολινδρού, ως γνήσιος εκφραστής της βούλησης, αλλά και της αγωνίας και της αγανάκτησης του συνόλου των κατοίκων του Δήμου, με τις αποφάσεις  τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις του, εκπληρώνει τη συνταγματική αποστολή και συνεχίζει την ιστορική παράδοση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  υλοποιώντας τη λαϊκή εντολή.

 Ως αρμόδια, κατά το νόμο, όργανα για την εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος βρέθηκαν, όπως επιτάσσει το καθήκον τους, στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση του αυτονόητου: για την αποτροπή της επιβολής αναίτιων και αδικαιολόγητων περιορισμών στα στοιχειώδη δικαιώματα των συμπολιτών τους, στην ελευθερία της μετακίνησης τους ακόμη και μέσα στα όρια του Δήμου τους, στην ελευθερία της επικοινωνίας τους με την ευρύτερη περιοχή, στην ελευθερία της ανάπτυξης της προσωπικότητας και των δραστηριοτήτων τους.

Το ΔΣ. της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας εκφράζει την συμπαράσταση του στους αιρετούς, που διώκονται επειδή επιτελούν το καθήκον τους, και καλεί τα αρμόδια όργανα της Γιολιτειας να μεριμνήσουν για την άμεση άρση των αιτιών που προκαλούν δικαιολογημένες εκδηλώσεις εύλογης διαμαρτυρίας και πυροδοτούν τοπικές εντασεις με ευρύτερες συνέπειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.