Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Έγιναν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Παιονίας

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Κέντρο Νεότητας της Γουμένισσας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Παιονίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης – Πολυκάστρου – Αξιούπολης και Γεφύρης κκ. Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, οι βουλευτές του Ν. Κιλκίς κ. Ειρήνη Αγαθοπούλου και κ. Θεόδωρος Παραστατίδης, Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, μέλη του Δημ. Συμβουλίου Παιονίας, ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς και Γουμένισσας και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε και παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Παλάνη.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ.Θεοδωρίδης.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, εξήρε το εθελοντικό έργο που διεξάγεται από τους δημότες για την υλοποίηση των δράσεων του Κοινωνικού Φαρμακείου και ευχαρίστησε τους συντελεστές της προσπάθειας αυτής, κ. Θεοδωρίδη, κ Παλάνη και κ. Αλίρη. 

Στη συνέχεια ανέλυσε τις δραστηριότητες που θα αναλάβει η νεοσύστατη αυτή υπηρεσία προς όφελος των δημοτών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο ευρύ κοινωνικό έργο που παράγει ο Δήμος, παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, και ανήγγειλε την ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Ομιλία Δημάρχου Παιονίας στα εγκαίνια"Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας στην ανεργία και στην φτώχεια.

Είναι ραγδαία η αύξηση των συνανθρώπων μας που καλούνται να ζήσουν με πενιχρά ή και μηδενικά εισοδήματα, όπως είναι ραγδαία και η αύξηση των ανασφάλιστων λόγω ανεργίας συνδημοτών μας.

Ο Δήμος μας σ΄αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία προσπαθεί με όσα μέσα διαθέτει, να ανταποκριθεί στην πρόκληση, αναλαμβάνοντας δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, απαραίτητες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού.

Καταφέρνουμε λοιπόν σήμερα, εδώ στη Γουμένισσα να εγκαινιάζουμε την λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, που έρχεται να ενισχύσει, στο τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες συνδημότες μας.
Έχουμε επίσης δρομολογήσει τις ενέργειες και για την δημιουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Παιονίας.

Φίλες και φίλοι,
Νιώθω προσωπικά την υποχρέωση να επισημάνω ότι το όλο εγχείρημα του Κοινωνικού Φαρμακείου στηρίζεται στον εθελοντισμό, και να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας που είναι, μέλη του «φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς», μέλη των «γιατρών του κόσμου», εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Γουμένισσας, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, δημοτικοί υπάλληλοι και δημότες.

Θέλω επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας.

Τον κ.Θεοδωρίδη Θόδωρο
Την κ.Παλάνη Μαρία
Τον κ.Αλίρη Γιάννη

Εμείς ως Δήμος στα πλαίσια πάντα που η εποχή μας επιτρέπει αλλά ακόμα και πέρα από αυτά, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε χρηματοδοτήσεις για κοινωνικές δομές όπως Παιδικοί Σταθμοί, τα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα Κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, το Βοήθεια στο Σπίτι αλλά ακόμα και προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων για ένα καλύτερο αύριο στην αγορά εργασίας.

Προσπαθούμε με τις ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες που έχουμε να σταθούμε δίπλα σε ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίσζουν οι συνδημότες μας.

Αυτή η προσπάθεια δεν θα σταματήσει. "





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.