Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αφού συναντήθηκε με τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος είπε..

"Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο πολύ δύσκολων μέτρων.  Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη –η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης- αντέχουν καθυστερήσεις και ασάφειες.
Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι καθαρά ευρωπαϊκό.

Εμείς, έχουμε ανάγκη ως χώρα από μια νέα αφετηρία. Και αυτή, εκτιμώντας τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και τη συγκυρία στην Ευρώπη, θεωρώ βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες.

Εδώ στην Ελλάδα, αυτοί που κατ’ επάγγελμα επενδύουν στο αδιέξοδο, ή μάλλον στον θάνατο της χώρας, όπως είπα στη Βουλή, για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη, θα διαψευστούν οικτρά.

Οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, ξέρουν όμως κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία. Ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτοδύναμη πάνω σε στέρεα θεμέλια."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.