Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τοπική Αυτοδιοίκηση & Πράσινη Επιχειρηματικότητα από την NOTESIS GROUP

Μετά το περυσινό πετυχημένο πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Τ.Α. & Αγροτουρισμός» -που υλοποιήθηκε στην Θράκη- η επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης & δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» διοργάνωσε το 2ο μέρος του προγράμματος με τίτλο «Τ.Α. & Πράσινη Επιχειρηματικότητα» για λογαριασμό του Συμπλέγματος Τοπικών Άρχων Σολέας. 
Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε αιρετούς και λειτουργούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υλοποιήθηκε στην Θεσσαλία, περιελάμβανε 20 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 20 ώρες πρακτικής άσκησης και το παρακολούθησαν 15 Κύπριοι Πρόεδροι/Κοινοτικοί Σύμβουλοι και 7 Κοινοτικοί υπάλληλοι.

Στην εποχή μας, όπου οι κοινωνικές, περιβαλλοντικές & οικονομικές πιέσεις συνεχώς αυξάνονται, οι δράσεις της «πράσινης επιχειρηματικότητας» προωθούν στρατηγικές εταιρικής & κοινωνικής ευθύνης με απώτερο στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους δημότες -με την ήπια χρήση των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την κοινωνική ανάπτυξη και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταρτιστούν θεωρητικά -στην αίθουσα σεμιναρίων κεντρικού ξενοδοχείου του Βόλο- για την εφαρμογή της «πράσινης επιχειρηματικότητας» στους Ο.Τ.Α., για θέματα ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης αποβλήτων, για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και για τις δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν ήπιες μορφές τουρισμού, από τους εισηγητές κ.κ. Χάρη Περίδη, Νίκο Στόικο, Άρη Καραμπαλάση, Δημήτρη Τσουκαλά, Ευάγγελο Λαχανά, Αντώνη Τράπα, Πηγή Τσιρωνά-Τσαλοπούλου και Νίκο Παρδάλη, ο οποίος είχε και τον συντονισμό του προγράμματος.

Η πρακτική άσκηση περιελάμβανε επισκέψεις στο βιοκλιματικό βιομηχανικό μουσείο «Τσαλαπάτα» του Βόλο, στον γυναικείο αγροτουριστικό συνεταιρισμό της Πορταριάς, στο πολυπολιτισμικό πάρκο της Ανάβρας, στην Δνση Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισσαίων και στο περιβαλλοντικό πάρκο των Ταγαράδων.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την 3η θεματική ενότητα για την αειφόρο ανάπτυξη, η οποία θα υλοποιηθεί την άνοιξη του 2013, στα πλαίσια εφαρμογής της συμπλεγματοποίησης των υπηρεσιών και των αρχών της Τ.Α. στην Κύπρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.