Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

"Να δοθεί δίκαιη λύση για τους διοριστέους στο ΙΚΑ"

"Είμαστε οι διοριστέοι της προκήρυξης 8Κ/2008 που προοριζόταν να καλύψει τις άμεσες ανάγκες σε προσωπικό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου (ΙΚΑ)
Συμμετείχαμε μαζί με χιλιάδες άλλους υποψηφίους στην προκήρυξη 8Κ/2008 του ΑΣΕΠ προκειμένου να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ που είχαν άμεση ανάγκη από προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Πριν δυο χρόνια που αναρτήθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων διοριστέων της προκήρυξής μας στις υπηρεσίες του ΙΚΑ δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι θα αγωνισθούμε για το αυτονόητο. Είχαμε αξιολογηθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και είχαμε αποκτήσει και εμείς δικαίωμα στην εργασία.

Την ίδια χρονική στιγμή οι αδιόριστοι επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008
(μεταγενέστερης προκήρυξης) που προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα είχαν πρόβλημα απορρόφησης από τον φορέα τους. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκρινε ότι μία νομοθετική ρύθμιση που θα τοποθετούσε τους επιτυχόντες διοριστέους της Αγροτικής Τράπεζας στο ΙΚΑ (κατ΄εξαίρεση του νόμου 3833/10 γνωστό 1-5) και που θα παρέκαμπτε τους επιτυχόντες διοριστέους του ΙΚΑ θα ήταν η λύση. 

Αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη η οποία έκρινε αντισυνταγματική αυτή την νομοθετική ρύθμιση.
Το Διοικητικό Εφετείο ως το πλέον αρμόδιο δικαστήριο μελέτησε την δικογραφία και τα επιχειρήματα που κατέθεσαν οι διάδικοι και αποφάσισε ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση έθιγε τα συνταγματικά δικαιώματα και το έννομο συμφέρον των διοριστέων της προκήρυξης 8κ/2008 οι οποίοι συνεχίζουν να είναι μακροχρόνια άνεργοι και απελπισμένοι.Η εκτέλεση της απόφασης αποκαθιστά την κατάφωρη αδικία που είχαμε υποστεί με την αντισυνταγματική ρύθμιση.

Άλλωστε η τήρηση των αποφάσεων των δικαστηρίων μας έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να εξασφαλίσει την διατήρηση των δημοκρατικών μας θεσμών και την απονομή της δικαιοσύνης. Μία ακόμα νομοθετική ρύθμιση που πιθανό θα καταργούσε απόφαση του δικαστηρίου δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 

Η δικαστική αντιδικία μεταξύ των δυο προκηρύξεων θα συνεχιζόταν αφού η αδικία εις βάρος της προκήρυξης 8κ/2008 δεν θα είχε αποκατασταθεί, η 9Κ/2008 δεν θα μπορούσε να μονιμοποιηθεί αφού θα εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις εναντίον της και το ΙΚΑ θα έπρεπε να περιμένει την αναλογία του 1:5 για να απορροφήσει το προσωπικό που επιλέχθηκε για την στελέχωσή του.Προσωπικό που πληρούσε τις ανάγκες του (ΠΕ και ΔΕ και εξειδικευμένο) και για το οποίο μάλιστα έχουν εξασφαλισθεί οι πιστώσεις ήδη.


Είναι πολύ σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε να αποκατασταθούν αδικίες που αποδεδειγμένα έχουν δημιουργηθεί και αυτό είναι προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών. Η διασφάλιση από το κράτος της ισονομίας, της αξιοκρατίας και της διατήρησης της αξιοπρέπειας ανθρώπων που αγωνίζονται με μόνο όπλο τους τις ηθικές του αξίες και την δικαιοσύνη είναι το ζητούμενο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.

Στην προκειμένη περίπτωση επιβάλλεται το κράτος να μεριμνήσει προκειμένου να να δοθεί μία δίκαιη και συνταγματικά αποδεκτή λύση για όλους σεβόμενο με αυτό τον τρόπο και το δικαστήριο που αποφάνθηκε με την απόφαση του."
Χ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου