Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Το ΚΚΕ αναζητά τον δικό του «Τσίπρα»!

Νέα ηγεσία ετοιμάζεται να αναδείξει το ΚΚΕ, τον Φεβρουάριο, με τον προβληματισμό να είναι διάχυτος για την εκλογική καθίζηση στο 4,5% και να οδηγεί σε συζητήσεις για αναζήτηση λύσης τύπου «Τσίπρα».
Η πτώση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην τελευταία θέση και στο 4,5% στιςεκλογές του Ιουνίου και η ραγδαία άνοδος του «αντίπαλου» στη μάχη για την ηγεμονία στην Αριστερά, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πυροδοτήσει τα σενάρια αποχώρησης της Αλέκας Παπαρήγα στο προσεχές 19ο Συνέδριο τον Φεβρουάριο. Η ίδια η κυρία Παπαρήγα που κρατάει το πηδάλιο του ΚΚΕ από το 1991, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν σκοπεύει να μείνει για πάντα στην ηγεσία του ιστορικού κόμματος.
Το αποτέλεσμα των εκλογών ενέτεινε τις συζητήσεις στον Περισσό για το τι «μέλλει γενέσθαι». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», όλο και περισσότερα στελέχη να μιλούν ανοικτά για την ανάγκη να βρει το κόμμα έναν «αντι-Τσίπρα» που θα περιορίσει ή θα αντιστρέψει τις απώλειες του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Προς το παρόν, επικρατέστερος διάδοχος της κυρίας Παπαρήγα θεωρείται ο βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Παφίλης. Στο παρασκήνιο όμως, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, πολλοί λένε ότι ο κ. Παφίλης λόγω ηλικίας δεν μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος στον Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, στο τραπέζι των συζητήσεων πέφτουν ονόματα νέων και άφθαρτων στελεχών που θα σηματοδοτήσουν την οριστική αλλαγή φρουράς στο ΚΚΕ.
Τέτοια στελέχη είναι τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, Δημήτρης Κουτσούμπας, και Νίκος Σοφιανός αλλά και ο νεότερος Γιάννης Πρωτούλης. Ο τελευταίος θεωρείται πιο κοντά στο πρότυπο του «αντι-Τσίπρας» καθώς διετέλεσε και γραμματέας της ΚΝΕ. Επιπλέον, ένα ακόμα όνομα που συζητείται είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Μπογιόπουλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στελέχη που προωθούν την υποψηφιότητά του έχουν αρχίσει ήδη να συντονίζουν τις κινήσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.