Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Οι λίστες και οι «ληστές»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ
Μαιευτήρα, γυναικολόγου, πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Είναι θέμα Δημοκρατίας να γνωρίζουν οι κυβερνώντες τα όρια της εντολής των πολιτών προς αυτούς. Πότε τους δίνονται τα προνόμια της διακυβέρνησης και πότε ο λαός τους τα ανακαλεί. Το φαινόμενο της τραγικής τύχης, κυρίως για το πολιτικό σύστημα, αλλά όχι μόνον, της διάσημης πλέον λίστας Λαγκάρντ εγείρει πολλά ερωτήματα κατά πόσον υπηρετεί τη Δημοκρατία.
Μπορεί η κατάσταση της οικονομίας να μονοπωλεί τις συζητήσεις και το ενδιαφέρον στη χώρα μας, αλλά αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνον η συμμετοχή σε μία νομισματική ένωση, αλλά η ίδια η φύση και το μέλλον της Δημοκρατίας εδώ και στην Ευρώπη γενικότερα, όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times, που ανάγει το πολιτικό κόστος από τις επιπτώσεις των αυστηρών προγραμμάτων και των πακέτων μέτρων στην εύλογη καχυποψία των πολιτών απέναντι στο δικομματισμό.
Είναι θέμα Δημοκρατίας να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς ένθεν κακείθεν παρεμβάσεις όλοι οι θεσμοί. Οταν ο εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα από το Σύνταγμα να πράττει αυτεπαγγέλτως και δηλώνει ότι περιμένει εντολή, όταν το ΣΔΟΕ περιμένει εντολή, όταν γίνεται κορωνίδα της πολιτικής η πάταξη της φοροδιαφυγής και εμφανίζεται το θέμα της λίστας μετά από δημοσίευμα, είναι σαφές ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας». Θλίψη προκαλεί και η αφορμή για εκ των υστέρων κριτική πολιτικών προσώπων, που, όταν υπηρετούσαν κυβερνητικούς θώκους, ήταν άτεγκτοι στις σκληρές αποφάσεις τους. Δεν είναι θέμα λίγων προσώπων, μακάρι να ήταν! Θα ήταν εύκολη και η αντιμετώπιση του προβλήματος.
Είναι θέμα πολιτικής και πολιτικών. Είναι θέμα Δημοκρατίας και θεσμών. Είναι θέμα δομών άρρηκτα δεμένων μεταξύ τους σε μία λογική συγκάλυψης κατά το δοκούν, που δημιουργούν στο σύνολό τους τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής. Αυτήν τη διαπλοκή που χρησιμοποιούν και αναπαράγουν σε μικρότερο βαθμό στη συνέχεια οι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί, προκαλώντας αηδία στο μέσο πολίτη που έντιμα προσπαθεί να ζήσει, αντιμετωπίζοντας το καθημερινό πρόβλημα της λίστας του σούπερ μάρκετ και των αναγκαίων αγαθών.
Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που δημιουργούν οι επιλεκτικές διαρροές με λίστες πραγματικές και λίστες πλαστές και η σημερινή τραγωδία του Ελληνα, ο κάθε πολίτης απαιτεί από τους πολιτικούς σύντομα και με πράξεις να δείξουν ότι πολεμούν τη φοροδιαφυγή και είναι μακριά από λογικές συγκάλυψης.
Είναι θέμα Δημοκρατίας η τιμωρία των πραγματικών ενόχων, αλλά και η προστασία και η μη διαπόμπευση των αθώων. Γιατί ποιος θα μπορέσει να απαντήσει στα βασανιστικά ερωτήματα του παιδιού ενός αθώου διαπομπευμένου αυτόχειρα;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

3 σχόλια:

  1. ασε τις εξυπναδες...καποτε ψηφισες ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ...τωρα προσπαθεις να αποπροσανατολησεις τη κοινη γνωμη...πονηρουλη...ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ,ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ,ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ,ΝΑΙ,ΝΑΙ,ΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασε μας Φρεγγίδη τώρα που δεν είσαι βουλευτής διαφωνείς..Αλλού αυτά στους ψηφοφόρους σου σε μάς δε πιάνουν.Αφού είσαι σε κόμμα που τόσα χρόνια κυβερνούσε πες μας τους πραγματικούς ενόχους και μην αφήνεις ερωτηματικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή είναι η θεωρία, αλλά θέλουμε να τη βλέπουμε στην πράξη! φίλε Γιώργο, όταν ψήφισες το Μνημόνιο, το έκανες είπε για να τη σώσεις ! Πως αισθάνεσαι τώρα, μετά από 2 Μνημόνια και την Ελλάδα στο μνήμα???? Αλήθεια πιστεύεις ότι δε βοήθησες στην σημερινή τραγωδία του Έλληνα, που τόσο συμπονάς?? Λες "Είναι θέμα Δημοκρατίας να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς ένθεν κακείθεν παρεμβάσεις όλοι οι θεσμοί" φυσικά έχεις μικρότερη ευθύνη απ αυτούς που κυβέρνησαν, βλέπε τον έτερο Γιώργο του ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν μπορούσες να ορθώσεις το ανάστημα σου για να υπερασπιστείς τη δημοκρατία.... τι έκανες??? Γιατί δέχτηκες να εφαρμόζεται ένα μνημόνιο που "δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή"?? μέχρι σήμερα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.