Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

‘Ενας αιώνας μάνατσμεντ στη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το ICBS THESSALONIKI BUSINESS COLLEGE, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του ICBS (Γαλήνη, Ωραιόκαστρο), εκδήλωση με θέμα: «Ένας αιώνας μάνατζμεντ στη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των προσπαθειών και δράσεων μάνατζμεντ που έγιναν στη βιομηχανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης κατά τα 100 τελευταία χρόνια, όπως τα διηγούνται οι απόγονοι και οι συνεχιστές των πρωτοπόρων επιχειρηματιών, οι οποίοι έδρασαν στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του 20ου αιώνα.
Στόχος είναι να κατατεθούν τα δεδομένα της περιόδου και οι πρακτικές μάνατζμεντ που ακολουθήθηκαν και αποδείχθηκαν επιτυχημένες, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και δυσκολίες που κατά καιρούς εμφανίσθηκαν. Ευελπιστούμε ότι μέσω της εκδήλωσης, μπορεί να δημιουργηθεί μια αισιοδοξία και η ανάλογη ελπίδα ότι και στο μέλλον οι μάνατζερ και το στυλ του μάνατζμεντ των μεταποιητικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη θα είναι μια εγγύηση για την πρόοδο της πόλης στην επιχειρηματικότητα και για την επόμενη 100αετία, τον 21ο αιώνα.
Συνεκτικός ιστός των αφηγήσεων θα είναι το μάνατζμεντ, η διαχρονική του δύναμη και ισχύς, αλλά και τα διαφορετικά στυλ και οι διαφορετικές πρακτικές και προσεγγίσεις, οι ιδιαιτερότητες των καταστάσεων, που αντιμετωπίσθηκαν, υιοθετήθηκαν και επιχειρήθηκαν κατά την περίοδο αυτή.
Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Ν. Πέντζος και ο Πρόεδρος του ICBS κ. Ρ. Τζελέπεγλου. Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν οι παρακάτω 6 βιομηχανικές επιχειρήσεις που συνεχίζουν από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα τη λειτουργία τους: Redestos Efthymiadis group, Α. Χατζόπουλος Α.Ε., ZANAE Α.Ε., ΑΦΟΙ Χαίτογλου Α.Β.Ε.Ε., Ε. Τσάνταλης και Ι. Μπουτάρη & Υιός Οινοποιητική Α.Ε. Θα ακολουθήσει εισήγηση με τίτλο «Η βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων» και η παρουσίαση των συμπερασμάτων από το ICBS και τέλος θα ακολουθήσει δεξίωση.
Το πλαίσιο των εισηγήσεων των επιχειρήσεων θα περιλαμβάνει 3 μέρη.
Α. Η ιστορική διαδρομή της επιχείρησης. Οι ιδρυτές και τα πρώτα χρόνια. Οι λόγοι για την ίδρυση. Η πορεία μετά έως και σήμερα. Η μετάβαση από γενιά σε γενιά. Πόσο διαφοροποιήθηκε η πορεία από τις αρχικές επιδιώξεις. Πόσο, πότε άλλαξαν οι στόχοι. Παράθεση εξελικτικής πορείας.
Β. Κριτική αξιολόγηση της πορείας.
Οι αρχικές δυσκολίες και πώς ξεπεράστηκαν. Οι στόχοι και κατά πόσο υλοποιήθηκαν. Τι οδήγησε στην αλλαγή των στόχων. Κατά πόσο η μετάβαση από τη μία φάση προς την επόμενη και η/και η διαφοροποίηση ήταν επιτυχημένες.
Πώς κρίνεται η πρόσφατη πορεία της εταιρίας. Πόσο διαφορετικές πρακτικές ακολουθήθηκαν. Ποια τα επιτεύγματα.
Γ. Συμπεράσματα από την πορεία της εταιρίας. Συγκρίνοντας τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν όλα αυτά τα χρονιά, ποιες ήταν οι αρχές και η φιλοσοφία που επικράτησαν και τι αποτελέσματα είχαν; Ποιες ήταν επιτυχημένες και ποιες όχι.
Ποιος ο ρόλος του μάνατζμεντ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων που εμφανίστηκαν καθ΄ όλη την περίοδο που εξετάζουμε;
Τι συμπεράσματα βγαίνουν από τις στρατηγικές, τις πρακτικές και τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, αλλά και ποιες προοπτικές διαμορφώνονται για το μέλλον.
H εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το διαδίκτυο (www.livemedia.gr ). Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.