Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Νομαρχιακή Επιτροπή KKE Κιλκίς σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων: «Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι»

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η διγλωσσία και η υποκρισία της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Στην ενημέρωση που έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και από τον Δήμο, όπου παρέστησαν φορείς του Υπουργείου ΠΕΚΑ την Δευτέρα στις 6/2, ήταν έκδηλη η αντίθεση του πολυπληθέστατου κοινού στην εκμετάλλευση και στην παραχώρησή της περιοχής.
Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης υπήρξε η δέσμευση (από τον κ. Ζαφειράτο) ότι ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος εάν το Δημοτικό Συμβούλιο πάρει αρνητική απόφαση!
Σήμερα όμως (9/2), και αφού φαινόταν ότι η απόφαση του ΔΣ θα ήταν αρνητική, μετά και την δημόσια τοποθέτηση του κ. Μπαλάσκα, επικεφαλή της παράταξης "Στροφή στο Δημότη", ο Υφυπουργός κ. Μανιάτης, προωθεί το θέμα σε κοινή συνεδρίαση στη Βουλή της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, "προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι του Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή Βάθης – Γερακαριού", όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ.
Πόσο "καθοριστική" είναι λοιπόν η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας;
Σε ποιό στάδιο ακριβώς θα ληφθεί υπόψη και γιατί το υπουργείο προχωράει χωρίς αυτήν;
Είναι υποκριτές, παίζουν με την αγωνία και το μέλλον του τόπου μας.
Το Υπουργείο σκόπιμα δεν έφερε στο πάνελ, πολιτικό εκπρόσωπο του, αλλά μόνο υπηρεσιακούς παράγοντες. Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής μας και η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι τεχνικό πρόβλημα αλλά καθαρά πολιτικό. Είναι πολιτική απόφαση, συνυφασμένη με την πολιτική και οικονομική κατάσταση, όπως τονίστηκε και από τους εισηγητές του Υπουργείου. Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Φραγγίδης που παρίστατο στην εκδήλωση, δεν πήρε το λόγο. Ποιά είναι η θέση του; Επίσης δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια οι άλλοι δυο βουλευτές του νομού και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Προφανώς και συμφωνούν με το ξεπούλημα της γης και την ληστρική του εκμετάλλευση με όποιο κόστος, αφού η κυβέρνησή τους τα προχωράει. Τίποτα δεν γίνεται βιαστικά, γίνονται όλα σχεδιασμένα. Tην ώρα που σφαγιάζουν με τις υπογραφές τους εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους προχωρούν ακάθεκτοι και στο ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας, στην "αξιοποίηση" - χάρισμα στο μεγάλο κεφάλαιο του ορυκτού πλούτου της χώρας μας. Εδώ πρέπει να πάρουν θέση όλοι και οι επιλογές είναι δύο: Η με τα μονοπώλια, ή με το λαό!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

32 σχόλια:

  1. ενώ με ΚΚΕ, δεν θα παθεις τιποτα!!! Δεν θα υπαρχουν μεταλλεια....Κουνια μπελα. Αλλα κρατικα.
    τα δικα μου δικα τους και να εχω εναν αλλον ....απο πανω μου. viva Kuba
    για πε?
    ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕ και ΝΟΗΤΙΚΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανώνυμο, τι δεν κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "το ανονυμο" εζησε 30 χρονια σε κομμουνιστικη χωρα, με μεταλεια.(γιαυτο ειμαι και υπερ), τωρα δλδ γιατι ειναι το κομμα κατα? αυτο γραφω.Εσυ να το καταλαβεις. Λες και μας ρωτουσαν εκει για το αν θελουμε 'η δεν θελουμε μεταλλεια, χαχααχα.
      Εγω δεν εχω προβλημα, συνηθισμενο το βουνο απο τα χιονια, εσυ τι θα Κανεις, γιατι απο οτι ακουω για επιπεδο Αφρικης λενε οικονομικα , βαλε και κομαντατουρα... Εσυ καταλαβες οτι θυμωνω με ανευθυνοτητες?

      Διαγραφή
    2. Εαν είστε κατά της οποιασδήποτε αξιοποίησης του ορυκτου πλούτου τότε πρέπει να το εκφράσετε δημόσια. Ετσι θα καταργηθουν και πολλες ειδικόττητες όπως μεταλλειολογοι, μηχανικοι ορυκτων πόρων, μηχανολογοι μηχανανικοί και θα καταργηθεί οποιαδήποτε βιομηχανική δραστηριότητα. Εαν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τα επιτεύγματα της τεχνολογίας τότε ας αποφασίσουν οι λαοί. Να υπενθυμίσω πως για να σκέφτεστε αυτά που σκέφτεστε σήμερα εξασφλίσατε ένα επίπεδο ζωής που οφείλετε στην τεχνολογική ανάπτυξη. Η τεχνολογία δεν δημιουρεί μόνο προβλήματα. Κυρίως λύνει προβλήματα. Το θέμα είναι το πως χρησιμοποιείται. Υ.Γ. Εαν βρείτε μια πολιτική δύναμη, πιο υγιή, συνεπή, συγκροτημένη και με ξεκάθαρη πολιτική τότε καλέστε με. Μαρξιστές, λενινιστές είμαστε, που μελετάμε την ιστορία του σοσσιαλισμού, επιστρέφουμε στην θεωρία και προτείνουμε για το παρον και το μέλλον. Με ευχολόγια και θεωρία δεν γίνεται τίποτα. Και τέλος μια συμβουλή. Εαν το θέμα με τα μεταλλεία δεν το εξελίξετε σε μείζον πολιτικό, τότε η προσπάθεια ίσως να μην αποφέρει τα επιθυμητα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    3. προς10.39
      πολυ ωραια τα εγραψες, γνωριζω οτι μελετατε ( απο τον γυο μου)
      ειναι κριμα το ΚΚΕ να ειναι κατα τον μεταλλειων, γιατι οι αριστεροι ηταν παντα 1 βημα μπροστα. Λοιπαμε που τριζουν τα κοκαλα των γωνιων μου που το κομμα για πολιτικους λογους ειναι κατα . Ειναι τωσο δυσκολο να πει ναι στα μεταλλεια αλλα να ειναι κρατικα??? εκει ειναι το ζουμι.
      Απογοητευμενος με τον λαικισμο.Υποτιθετε οτι ειμαστε ανοιχτομυαλοι.

      Διαγραφή
    4. 10:39 AM
      Συμφωνώ απόλυτα με τη σκέψη σου. Διαφωνώ σε δύο πράγματα όμως. Το πρώτο θα στο απευθύνω ως ρητορική ερώτηση. Γνωρίζεις για πόσα χρόνια έχουμε χρυσό – ως ανθρωπότητα – για τις τεχνολογικές ανάγκες μας που αναφέρεις παραπάνω; ΓΙΑ 1.000 ΧΡΟΝΙΑ.

      Και ως δεύτερο να πω ότι το 1.000 χρόνια ισχύει γιαυτό βλέπεις να τον ‘’παστώνουν’’ σε κάτι τεράστια θησαυροφυλάκια. Οπότε καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο. Τον χρυσό τον θέλουν για την πάρτη τους.

      Όσο για τις ειδικότητες που αναφέρεις, φυσικά και να καταργηθούν αν δε μπορεί το κράτος να τους απορροφήσει. Άλλο παραμύθι αυτό. Ξέρεις πόσοι έχουν τελειώσει πανεπιστήμιο και κάθονται? Γιαυτούς γιατί δε λες τίποτα?

      Διαγραφή
    5. foka
      απο οτι θυμαμαι , εχετε εκφραστει οτι οσοι διαβαζουν Μαρξ ειναι...

      Σας πιραξε που σας την ειπαι ενας διανοουμενος αριστερος? Ειναι μαλλον κινδυνος για τους ανθρωπους με I PAD που το παιζουν μπροσταριδες με τα μυαλα στο παρελθον με τα ζα.

      Διαγραφή
    6. 03:19
      Σε κάποια συζήτηση είπα ότι διαβάζω και για το Γκαίμπελς. Οπότε για πείτε μου και τη συνέχεια στο ‘’εχετε εκφραστει οτι οσοι διαβαζουν Μαρξ ειναι...’’ . Για να μάθω και εγώ τι είπα.

      Από πού προκύπτει ότι ο 10:39 είναι ‘’ενας διανοουμενος αριστερος?’’. Και αν δε το καταλάβατε τη γνώμη του κατέθεσε ο άνθρωπος, δεν την ‘’είπε’’ σε κανένα. Το ίδιο έκανα και εγώ. Τώρα εσείς τι πετάγεστε σαν…να μη πω δεν μπορώ να καταλάβω. Αφήστε τον άνθρωπο να απαντήσει, πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποιον να το υπερασπιστεί?.

      Να επανέλθουμε στον Γκαίμπελς και στα ‘’ντουβάρια’’ και να πω ότι ποτέ δεν είπα ότι έχω iPad. Κάποια στιγμή -απατώντας σε μια μομφή που μου έκανε κάποιος γιατί είμαι συνέχεια στο διαδίκτυο και απαντώ σε διάφορα blog- είχα αναφέρει, μεταφορικά, ότι στην εποχή του iPad, αυτή η ερώτηση είναι γελοία, δηλαδή μπορείς να είσαι οπουδήποτε και να μπεις στο διαδίκτυο (ακόμη και στη δουλειά σου).

      Τώρα για το ‘’το παιζουν μπροσταριδες με τα μυαλα στο παρελθον με τα ζα’’ τι να πω. Να διευκρινίσω ότι μίλησα για μέλλον και όχι για παρελθόν και ανάφερα ότι έχουμε χρυσό, για τις τεχνολογικές ανάγκες μας, για τα επόμενα 1.000 χρόνια. (και μόνο που δεν αναφερθήκατε σε αυτό συμπεραίνω ότι και εσείς το γνωρίζετε και συμφωνείτε).

      Διαγραφή
    7. FOKAS o ξερόλας, ο μαϊντανός που μπαίνει σε όλα τα φαγητά !
      Του γεμίσαν κάποιοι το κεφάλι οτι ναι και καλά είναι φίρμα και δε συμμαζεύεται! Οποτε ακούγεται η άλλη φωνή εμφανίζεται με τη ρομφαία ως ο απο μηχανής Θεός ! Γελοίες καταστάσεις στο internet!

      Διαγραφή
    8. Συνάνθρωπε με ξύπνησες από το λήθαργο που με έριξαν κάποιοι.
      Καλά λέει η παροιμία ότι από χαζό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια. Να θεωρήσω δεδομένο ότι εσύ είσαι το πρώτο.

      Είμαι και εγώ μια φίρμα πλέον συνάνθρωποι. Θα προσλάβω και μάνατζερ από Δευτέρα και όποιος θέλει να απευθυνθεί σε μένα θα ομιλεί πρώτα με το μάνατζερ μου.

      05:58 ή χαζέ (συγγνώμη αλλά εσύ ξεκίνησες) εκτός του να βρίζεις και να προσπαθείς να με μειώσεις έχεις επί της ουσίας να πεις κάτι? Αν δεν έχεις στην τρύπα σου.

      Διαγραφή
    9. Αν είσαι παλληκάρι FOKAS βάλε υπογραφή σ' αυτά που λές να δούμε και το ειδικό σου βάρος! Εγώ δε σε βρίζω, αλλά η ξερολίστικη υπεροψία και αλαζονεία σου ξεπερνά κάθε όριο! Η ωραιοπάθειά σου για τις δήθεν αλάνθαστες απόψεις σου αποδεικνύουν ή οτι είσαι ο Πάπας ή στέλεχος του Κ.Κ.Ε.!
      Και συ με το μυαλό σου τι απόψεις νομίζεις οτι έχεις? Η άρνηση είναι ο ευκολότερος δρόμος!
      Προφανώς έτσι παλεύεις την ανία και τη μοναξιά σου, αλλά ο τόπος και οι συντοπίτες σου δε φταίνε σε τίποτε.

      Διαγραφή
    10. 09:16
      Για αρχή να σου πω ότι την ‘’υπογραφή μου’’ την βάζω καθημερινά σε διάφορες συζητήσεις που έχουμε στον τόπο μου. Εκεί αναλύουμε τις απόψεις του καθενός μας και προσπαθούμε να βγάλουμε μια άκρη είτε ήμαστε υπέρ είτε κατά.

      Αν με θεωρείς ‘’κότα’’ επειδή δε λέω ποιός είμαι στους τρείς ανθρώπους (γιατί παραπάνω δεν είναι) που σχολιάζουν υπέρ των μεταλλείων, σε όποιο άρθρο αφορά τα μεταλλεία και επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια μπορείς να με πεις και ‘’κότα’’ αν θέλεις (στην τελική δεν μ ενδιαφέρει και η γνώμη σου).

      Τώρα μετά αυτό που έγραψες στο 05:58 ‘’ FOKAS o ξερόλας, ο μαϊντανός που μπαίνει σε όλα τα φαγητά ! Του γέμισαν κάποιοι το κεφάλι οτι ναι και καλά είναι φίρμα και δε συμμαζεύεται!’’ να μου λες ότι δεν με έβρισες και ότι σε πείραξε που σε έβρισα(ενώ σου ζήτησα και αμέσως συγνώμη ) κοίτα το λίγο με την υποκρισία σου, γιατί έχεις ένα θεματάκι απ’ ότι φαίνεται.
      Για το ‘’ Προφανώς έτσι παλεύεις την ανία και τη μοναξιά σου’’ δεν έχεις δίκαιο γιατί έχω μέρες να εμπλακώ σε διαδικτυακή συζήτηση.
      Δεν είμαι στέλεχος του ΚΚΕ, αλλά το ψηφίζω.

      Για αυτό ‘’Και συ με το μυαλό σου τι απόψεις νομίζεις οτι έχεις? Η άρνηση είναι ο ευκολότερος δρόμος!’’ θέλω να μου πεις γιατί πιστεύεις εσύ ότι είναι ο μόνος δρόμος ανάπτυξης τα μεταλλεία; (και μη μου πεις την γνωστή πιπίλα τώρα που με άφησαν χωρίς δουλεία τι να κάνω, γιατί θα νομίζω ότι παίζεις με τη νοημοσύνη μου).

      Διαγραφή
    11. Είπα εγώ πουθενά οτι είμαι υπέρ της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας άνευ όρων ?
      Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση είμαι απολύτως βέβαιος οτι σηκώνετε σκόνη χωρίς αντικείμενο! Οπως έγινε με την Παιονία, θα γίνει και με τα Κρούσια, δηλ. δεν θα βρεθεί καμία εταιρεία να δείξει ενδιαφέρον και άδικα σπέρνετε την ανησυχία στον κόσμο. Και τότε να δούμε τι θα κάνετε χωρίς εχθρούς !

      Διαγραφή
    12. Με το ‘’Και τότε να δούμε τι θα κάνετε χωρίς εχθρούς !’’ πάλι με προσβάλεις αλλά σε συγχωρώ γιατί δε με γνωρίζεις. Αν με γνώριζες δεν θα το έλεγες.

      Δεν ξέρω αν είδες το επεισόδιο των Νέων Φακέλων για τον χρυσό στη Χαλκιδική. Εκεί αναφέρετε ότι κάποιοι ‘’πήγαν’’ κατηγορούμενο το Ελληνικό Δημόσιο στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο γιατί πούλησε σε ιδιώτες τα χρυσορυχεία στη Χαλκιδική, 11 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζοντας ότι άξιζαν περισσότερο. Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο τους δικαίωσε καταδικάζοντας το Ελληνικό Κράτος. Το Ελληνικό Κράτος έκανε ένσταση επί της αποφάσεως για να μη πάρει παραπάνω από τους συγκεκριμένους ιδιώτες!!!

      Έχοντας στο μυαλό μου το παραπάνω να σου κάνω μια ερώτηση. Αν δεν ξεσηκώνονταν αυτοί που ξεσηκώθηκαν πιστεύεις ότι δε θα πουλούσε’’ νύχτα’’ το Πάικο και τα Κρούσσια το Ελληνικό δημόσιο σε κάποιους άλλους ιδιώτες;

      Διαγραφή
    13. Απλώς φίλε μου δεν υπάρχουν κοιτάσματα με οικονομικό ενδιαφέρον!
      Αυτοί που ξεσηκώθηκαν δεν έπαιξαν κανένα ρόλο, έκαναν μόνο επαναστατική γυμναστική κυνηγώντας αέρα. Ανοησίες δηλαδή!
      Και για να μη ξεχνιόμαστε, τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος έγιναν στις χώρες του τέως υπαρκτού σοσιαλισμού σε αέρα, στεριά και νερά ( θάλασσες, ποτάμια και λίμνες ) και το Κ.Κ.Ε. τώρα προσπαθεί να αποκομίσει κομματικές ωφέλειες ποντάροντας στο θυμικό του κόσμου.

      Διαγραφή
    14. Συνάνθρωπε δεν είσαι ειλικρινής και γιαυτό συγχώρα με γιατί δε μπορώ να σε σεβαστώ. Μας έγινε μεταλλειολόγος υπάλληλος του ΙΓΜΕ ή του Υπουργείου? Θελες να μας πεις ότι είμαστε τόσο βλάκες και εδώ και 3 μήνες Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης , Δασάρχες, Δήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι , Υπάλληλοι υπουργείου (οι οποίοι κουβαλήθηκαν και εδώ την προηγούμενη Δευτέρα), Καθηγητές Πανεπιστημίου και τόσο κόσμος, μαζί και εγώ, κινητοποιήθηκαν άδικα? Και περισσότερο εσύ που γράφεις τις όποιες ιδέες σου για πιο λόγο τις γράφεις?

      Θα σου πω ένα: Προφανώς έτσι παλεύεις την ανία και τη μοναξιά σου, αλλά ο τόπος και οι συντοπίτες σου δε φταίνε σε τίποτε. Και πολύ περισσότερο δεν με ενδιαφέρει η εμπάθεια που βγάζεις, επανειλημμένα, για το ΚΚΕ και το Μέτωπο.

      Διαγραφή
    15. Γράφω γιατί δεν μ' αρέσει κάποιοι να εμφανίζουν φαινόμενα υστερίας και να ανησυχούν τον κόσμο, τους συμπατριώτες μου ! Αν ήμουν από την πλευρά καλώς θα έκανα προφανώς, αλλά επειδή τα βλέπω ψύχραιμα και αντικειμενικά αναρωτιέσαι γιατί ασχολούμαι. Ασχολούμαι για να μη ξεχνάτε μερικοί οτι υπάρχει και το άλλο Κιλκίς. Είδα ανθρώπους να ανησυχούν χωρίς λόγο και πραγματικά λυπάμαι!
      Εσύ που έχεις άποψη επί παντός επιστητού είσαι μεταλλειολόγος ?

      Διαγραφή
    16. Δεν έχω άποψη επί παντός επιστητού και όχι δεν είμαι μεταλλειολόγος. Στους παραπάνω από εμένα που ανάφερα πριν είναι πολλοί οι οποίοι είναι μεταλλειολόγοι, και ιδίως αυτοί που ήρθαν την Δευτέρα. Και αυτοί είπαν τα αντίθετα από αυτά που μας παραμυθιάζεις εσύ εδώ. Μέχρι και ότι θα μετακινηθούν χωριά αν βρουν χρυσό εκεί κοντά είπαν. Αυτό δεν ανησύχησε καθόλου τους συντοπίτες σου? Μόνο ότι λέει το Μέτωπο τους ανησυχεί
      ?
      Το κατάλαβες ότι γράφεις μόνο και μόνο για να βγάλεις εμπάθεια προς το μέτωπο? Αν όχι σου το λέω εγώ για να ξέρεις ότι αυτό κάνεις και τα περί αγωνίας για τους συντοπίτες σου είναι παραμύθια της χαλιμάς !

      Διαγραφή
    17. Μου φαίνεται οτι θέλεις να έχεις το μονοπώλιο και της ορθότητας των απόψεων και των ευαισθησιών απέναντι στον κόσμο. Αυτο λέγεται αλαζονεία ή ωραιοπάθεια. Υπάρχουν κι άλλοι που μπορεί να έχουν μία άλλη άποψη, να αγαπούν το περιβάλλον, την ειρήνη, τα πουλιά κλπ και οφείλεις να το σέβεσαι και όχι να τους αποκαλείς σούργελα κλπ.
      Μιλώντας σοβαρά αναρωτιέμαι πως δεν παρεμβαίνουν οι αρμόδιες αρχές εναντίον όσων κινδυνολογούν συνειδητά και διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.

      Διαγραφή
    18. Για το πρώτο που λες θέλω να σου πω ότι πάλι με προσβάλεις και με αδικείς. Με προσβάλεις γιατί δε με σέβεσαι ως συνομιλητή. Αναφέρω απλά ότι δε σε είπα σούργελο (εσένα) και πρώτος εσύ με είπες μαϊντανό.

      Με αδικείς με τους χαρακτηρισμούς που μου προσάπτεις γιατί αν παρακολουθήσεις και στην τελευταία ένσταση προσπαθώ να απαντήσω (φυσικά μέχρι εκεί που ξέρω ή μπορώ). Έχω διαβάσει και έχω δει επίσης όσα άρθρα και βίντεο μου έχουν υποδείξει οι συνομιλητές.

      Να σου πω και κάτι ακόμη. Ακόμη και αυτή τη στιγμή που γράφω, δικοί μου άνθρωποι που είναι εδώ δίπλα μου, μου λένε τι ασχολείσαι με αυτούς όλο τα ίδια λένε.

      Για τις μηνύσεις και εγώ έχω μια απορία. Κάποιοι από τη Χαλκιδική μου είπαν ότι δεν θέλουν να κάνουν ήρωα τον Τόλη και ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν του κάνουν μήνυση. Τώρα αν σου πω ότι τους πίστεψα, ψέματα θα σου πω!

      Διαγραφή
  3. Οι ανοιχτές εξορύξεις που θέλουν να κάνουν στο Κιλκίς,στον Έβρο και στη Χαλκιδική δεν έχουν καμία σχέση με τις συμβατικές στοές που ξέρουμε.
    Έχω δουλέψει αρκετά χρόνια στην Αργεντινή και τα έχω δει και ζήσει από κοντά.
    Από την εμπειρία μου έχω τη γνώμη ότι τέτοιου είδους εξορύξεις(open pit) μπορούν να γίνουν,αλλά σε απόσταση τουλάχιστον 100χλμ να μην υπάρχει άνθρωπος και να μην κατασκευάζονται κοντά σε ταμιευτήρες νερού,πηγές ή ποτάμια απο τα οποία υδροδοτούνται περιοχές για άρδευση και για πόσιμο νερό.
    Στη περιοχή όπου θα γίνει ανοιχτή εξόρυξη μπορείς πολύ απλά να ξεχάσεις το νερό.
    Για την στεγανοποίηση του ορυχείου πρέπει το νερό να αντληθεί σε μεγάλο βάθος κάτω και περιμετρικά του κρατήρα.Τώρα ενα μεγάλο ποσοστό αυτού του νερού θα χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία του μεταλλεύματος,μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού καθημερινά,και το υπόλοιπο,αν περισσέψει,θα "πεταχτεί".
    Μετά για να ανακτήσουν το χρυσό(μιλάμε για περιεκτικότητα στη καλύτερη 1 γραμμάριο στον τόνο υλικού) χρησιμοποιούν διάφορα ωραία χημικά οπως πχ κυάνιο(αν σας πουν οτι δεν θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο θα είναι μεγάλοι ψεύτες
    αφου παγκοσμίως είναι η μόνη εφαρμόσιμη μέθοδος).
    Αφού πάρουν τον χρυσό τα απόβλητα της ολης διαδικασίας τα πετάν σε τεράστια στεγανοποιημένα φράγματα για "αποθήκευση" δλδ θα μείνουν για πάντα στη περιοχή.Και για όλα τα υπόλοιπα χρόνια αφού κλείσει το ορυχείο κάποιος θα πρέπει να τα επιβλέπει και να τα επισκευάζει για διαρροές.Αλλά τη φύση δεν μπορείς πάντα να την κουμαντάρεις και στο τέλος εκδικήται(πλημμύρες,σεισμοί κτλ)όπως έχει συμβεί σε πολλές μεταλλευτικές περιοχές σε ολο τον κόσμο.

    Στην Αργεντινή οι εταιρείες μας μιλούσαν για mineria responsable(υπεύθυνη μεταλλουργία),ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
    Μετά απο 10 χρόνια το μόνο που έμεινε είναι λειψυδρία,ερημοποίηση και φτώχεια.Ένας τόπος μολυσμένος,χωρίς νερό,χωρίς μέλλον.
    Αυτή τη στιγμή στην Αργεντινή γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις και ο κόσμος παλεύει για να μην γίνουν άλλα τέτοια εγκλήματα στη χώρα του.
    Προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους θα πουν ψέματα,θα τάξουν δουλειά,θα εξαγοράσουν και θα απειλήσουν.
    Τα είδα εκεί που ήμουν και δυστυχώς τα βλέπω και εδώ τώρα.
    Ελπίζω μόνο να φανούμε πιο έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αργεντινε,
      μεθοδο flash smelting δουλεψατε στην Argentina?
      μονο αν την δουλευατε, μονο τοτε μπορεις να εχεις σοβαρη υποληψη,γιατι
      αρνουμε να μην πιστεψω επιστημονα με τα χαρτια στο χερι. αρνουμε να μην πιστευω την Καραβασιλη μετα την επισκεψη στην Φινλανδια!!!

      Διαγραφή
    2. 0651 και πώς είσαι βέβαιος οτι ο παραπάνω τύπος δούλεψε στην Αργεντινή ? Ο καθένας μπορεί να γράψει και να πεί ό,τι θέλει στο θαυμαστό κόσμο του Internet! Ο άνθρωπος αυτά που γράφει παραπάνω έχουν μεγάλες δόσεις ανακριβειών που αγγίζουν τα όρια του μυθιστορήματος. Κατά την άποψή μου είναι κατασκευασμένα παραμύθια.
      Θυμάται κανείς την Ιλεάνα που δήθεν σκοτώθηκε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 ? Είχαν βάλει και φωτογραφία της με ένα story που αποδείχθηκε οτι ήταν από διαφήμιση σαμπουάν!

      Διαγραφή
    3. Για να μου λες για flash smelting πρέπει να είσαι απο Χαλκιδική μεριά.Αυτό είναι ένα από τα "ψεματάκια" τους,οταν έρθει η ώρα θα σου πουν οτι αυτό τελικά δεν μπορεί να δουλέψει(θα βρουν να σου πουν κάποιους λόγους) και θα βγάλουν απο τα ψιλά γράμματα της μελέτης τους το φτηνό κυάνιο.

      Εσυ ποιόν επιστήμονα πίστεψες?Τον εργαζόμενο στην εταιρεία?
      Αυτός θα σου χτυπήσει την πλάτη και θα σου πει "όλα θα παν καλά,εμείς είμαστε υπεύθυνη εταιρεία".
      Εγώ πάντως πιστεύω τα μάτια μου και αυτούς του Αριστοτέλειου που δεν έχουν
      τέτοιους δεσμούς.

      Αποτι ξέρω flash smelting χρησιμοποιείτε μόνο για χαλκό.Στην αγαπημένη σου Φιλανδία και εκεί με κυάνιο βγάζουν χρυσό,αλλά εκεί βρίσκετε σε μια αχανή περιοχή που δεν έχει καμία σχέση με την πληθυσμιακή πυκνότητα της χώρας μας,οχι δίπλα σε χωριά.
      Όσο για την Καραβασίλη δεν τη ξέρω.

      Πες μου μια εξόρυξη χρυσού που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή flash smelting γιατί εγω δεν ξέρω καμία.

      Για το νερό όμως δεν λες τίποτα.Συμφωνείς,διαφωνείς ή δεν ξέρεις τι να πεις?

      Διαγραφή
    4. Ακου, τωρα τα εκανες σκατα. Και ξερεισ γιατι,ε?
      ξερω εγω για fλaσh smelting επιδι ειμαι απο Χαλκιδικη. Ο Φωκας γιατι ξερει, που δΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
      Φανηκε η αναξιοπιστια σου. Ασε , για το νερο μαλλον δεν ξερεις εσυ.
      Οσο για την Φινλανδια...ε, οχι να φτασουμε και στο δικο σου επιπεδο και να αμφισβητησω την Καραβασιλη." Λες και αυτη να παρει ελικοπτερο ?"
      Ο επιστημονας ειναι αυτος που ειναι στο video 6.2.μια χαρα τα ελεγε ο ανθρωπος απο το ΥΠΕΚΑ. γελιος ηταν ο Τολης, που σηκωνε και το χερι του να ηρεμησει τα προβατα του. σιγουρα και εγω ειχα το αγχος μου αλλα να εισαι καλα ΕΣΥ που τον αμβλωσες.

      Διαγραφή
    5. 11:03
      Τι θέλεις να πεις με αυτό ‘’ξερω εγω για fλaσh smelting επιδι ειμαι απο Χαλκιδικη. Ο Φωκας γιατι ξερει, που δΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.’’

      Για το flash smelting έχω πει ότι διάβασα κάτι δεν έχω πει ότι ξέρω αν έχει χρησιμοποιηθεί ή θα χρησιμοποιηθεί.

      Διαγραφή
  4. Ο Τόλης μου είπε ότι εδώ έχει ένα κατατοπιστικό άρθρο για να διαβάσετε.

    Το βίντεο ιδίως είναι όλα τα λεφτά. Η φίρμα, ο αντιδήμαρχός, που μιλάει στο βίντεο είναι ντουβάρι και δε ξέρει πραγματικά τι του γίνεται ή απλά είναι λαμόγιο σε διατεταγμένη υπηρεσία ώστε να παραπλανήσει τους δικούς μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Kittila είναι ένα από τα ορυχεία χρυσού που δραστηριοποιούνται στη Φινλανδία (Pahtavaara mine, Kittila mine, Orivesi mine) ενώ η γειτονική Σουηδία έχει κι αυτή ικανό αριθμό μεταλλείων χρυσού στην επικράτειά της (8 μεταλλεία της Boliden, το Blaiken mine, το Svartliden mine και το Faboliden mine. ΜΠΟΛΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...
    ΛΕΤΕ ΟΙ ΦΙΝΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ) ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάρτε και ακόμη ένα βίντεο για να δείτε τους παντελονάτους τους κολλητούς σας στο Υπουργείο. Η απάντηση του κ. Ζαφειράτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και για να δείτε πόσο σούργελα είστε κάποιοι, στο τέλος του παραπάνω βίντεο ο κ. Ζαφειράτος λέει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί στην Ολυμπιάδα η μέθοδος flash smelting γιατί δεν έχει πειστεί ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να λειτουργήσει τους αρσενοπυρίτες της Ολυμπιάδας. Προσεκτικά τι θα λέτε κάποιοι από εδώ και πέρα γιατί με δουλεύατε τόσο καιρό. Και φυσικά ο καφές άκυρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ok.
      θα σου φαιρω original pilsner. για να sκωτοθουμε απο κοντα D
      πρεπει επιτελους να δω το χωριο μου, δεν το ειδα ποτε.
      Κατα ταλλα εισαι πολυ εξυπνος, και σε εκτιμο πραγματικα. Ε.Σ. (φιλοι και μονο )

      Διαγραφή
  8. ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑ........... ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕ.......
    ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΟΥ ΡΕ ΦΤΑΝΕΙ ΓΑΜΟ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.