Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ανοικτό το οδικό δίκτυο. Απαραίτητες οι αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο

Από χθες το βράδυ χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι στο εθνικό οδικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων αλατιού, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, καθώς και αλυσίδες στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο.
Από το βράδυ της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου 2012, οπότε και ξεκίνησε εκ νέου η χιονόπτωση στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δ. Ψωμιάδης, παρουσία του Π. Ψωμιάδη, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Α. Τζιτζικώστα, τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο στον τομέα Πολιτικής Προστασιας – ΠΣΕΑ Κ. Πάλλα συντονίζουν το έργο αποχιονισμού στο επαρχιακό και παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η χιονόπτωση η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται επί ποδός. Μέχρι αυτή την ώρα, η κατάσταση έχει ως εξής:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ · Το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό
· Κλειστός ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη
ΗΜΑΘΙΑ · Συνεχίζεται η χιονόπτωση
· Οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί
· Συνίσταται προληπτικά η χρήση αλυσίδων
ΚΙΛΚΙΣ
· Ασθενής χιονόπτωση
· Χρειάζονται αλυσίδες για τη μετακίνηση στις περιοχές Παιονία, Παρόχθιο, Κουτοκερασιά, Περιστέρι, Λαοδικηνό
ΠΕΛΛΑ
· Ασθενής χιονόπτωση
· Το οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό
· Χρειάζονται αλυσίδες στα ορεινά και στους δρόμους προς τα χιονοδρομικά κέντρα
ΠΙΕΡΙΑ
· Συνεχίζεται η χιονόπτωση, με τα μηχανήματα της Π.Ε. Πιερίας να επιχειρούν διαρκώς τον αποχιονισμό
· Το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό
· Απαραίτητες οι αλυσίδες για τη μετακίνηση σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο
ΣΕΡΡΕΣ
· Ανοιχτό το οδικό δίκτυο, δεν εντοπίζονται προβλήματα
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
· Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση
· Προβλήματα στις περιοχές Βαρβάρα, Αρναία, Στανός, Παναγιά, με τα μηχανήματα της Π.Ε. Χαλκιδικής να επιχειρούν συνεχώς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τηλέφωνα 2310 428021 και 6983 337291, ή με τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Τέλος, σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται δυσχέρεια των μετακινήσεων λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, την ευθύνη για τη λειτουργία ή μη των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας την έχουν οι Δήμαρχοι, αποφασίζοντας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.