Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Εσείς είστε υπέρ ή κατά της αιολικής ενέργειας;

«Oι ανεμογεννήτριες βλάπτουν την υγεία των περιοίκων; Απειλούν το περιβάλλον; Επιδρούν αρνητικά στον τουρισμό; Η αιολική ενέργεια δημιουργεί θέσεις εργασίας; Αιολική ή ηλιακή ενέργεια για την Ελλάδα;» 
Σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις η ενημερωτική εκστρατεία για την αιολική ενέργεια που θα ξεκινήσει από την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ενημερωτική εκστρατεία πραγματοποιείται στo πλαίσιo του ερευνητικού προγράμματος PADGETS με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση πολιτικών προτάσεων μεταφέροντας τη δημόσια διαβούλευση σε χώρους, όπου οι χρήστες ήδη αισθάνονται άνετα να επικοινωνούν και να εκφράζουν απόψεις. Στόχος είναι να αναδειχθούν οι προοπτικές αλλά και οι πιθανοί κίνδυνοι της αιολικής ενέργειας, όπως τις αντιλαμβάνονται οι πολίτες, αλλά και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν στην Ελλάδα για την κατάλληλη και βιώσιμη αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας.

Το ερευνητικό έργο PADGETS υλοποιείται από ομάδα φορέων της ΕΕ, μεταξύ των οποίων το ΕΜΠ, το Fraunhofer Institut της Γερμανίας, η Google, η ATC, η περιφέρεια του Πιεμόντε και ακόμη 6 φορείς από 8 συνολικά χώρες και συντονίζεται από το εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή: «Η αιολική ενέργεια αποτελεί σημαντική ευκαιρία και εργαλείο για ταχύρρυθμη οικονομική ανάπτυξη και ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας μας, αλλά και λύση στις ενεργειακές και κλιματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΕ, όπως η ανάγκη αύξησης της ασφάλειας ενεργειακού εφοδιασμού, η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών και η μείωση των αερίων θερμοκηπίου. Παράλληλα, αυτή η μορφή ανανεώσιμης πηγής ενέργειας έχει επικριθεί για τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και το περιβάλλον. Οι κίνδυνοι αυτοί πρέπει να εξεταστούν. Το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα δεν μπορεί να επιδιωχθεί με κάθε τίμημα, εις βάρος του περιβάλλοντος, και δεν μπορεί να εφαρμοστεί ερήμην των πολιτών. Οφείλουμε λοιπόν να συζητήσουμε ψύχραιμα και εμπεριστατωμένα για τα οφέλη και τους κινδύνους της αιολικής ενέργειας.

Μέσα από αυτή την ενημερωτική εκστρατεία επιδιώκουμε να διερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αιολικής ενέργειας, και να δώσουμε κατά το δυνατόν τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια, επομένως, η συμμετοχή των πολιτών είναι καταλυτική. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους και την ενεργό συμμετοχή τους στη συζήτηση».

Για να συμμετέχετε και εσείς στην καμπάνια «Αιολική Ενέργεια», λαμβάνοντας ενημερώσεις, υποβάλλοντας ερωτήσεις, ιδέες και σχόλια, συνδεθείτε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του ευρωβουλευτή Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά και χρησιμοποιείστε το hashtag #renewablewind στο twitter.

Επίσης, σχετικό υλικό θα δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια της καμπάνιας στην ιστοσελίδα http://eurenewablewind.blogspot.gr/, όπου επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να σχολιάζετε τα σχετικά θέματα. Η καμπάνια θα διαρκέσει από την 3η έως τη 17η Δεκεμβρίου 2012. Αμέσως μετά τη λήξη της καμπάνιας, τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή του κόσμου θα γνωστοποιηθούν από τα παραπάνω μέσα δικτύωσης.

Λογαριασμός Facebook: http://www.facebook.com/ioannis.tsoukalas
Λογαριασμός Twitter: https://twitter.com/iatsoukalas
Λογαριασμός Google+: http://gplus.to/IoannisTsoukalas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.