Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Η ανάσα στο σβέρκο» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, το Βιβλιοπωλείο Επιλογές, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών ν. Κιλκίς και οι εκδόσεις Ψυχογιός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ - Προκοπίου, «Η ανάσα στο σβέρκο». 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θανάσης Βαφειάδης, Τοπογράφος – Πολεοδόμος, και η Κωνσταντίνα Τρίγκα, Φιλόλογος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Γιάννης Αθανασιάδης, Εκπαιδευτικός, και η Ελένη Λιαρετίδου, Φιλόλογος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει στο αρμόνιο η Σοφία Καραλαζάρου, Καθηγήτρια μουσικής.
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 στις 07:30 το απόγευμα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.
Τηλέφωνο Βιβλιοθήκης: 2341076338 (Πληροφορίες: Ιορδάνης Ανθυμίδης), Εmail: vivlkilk@sch.gr, Ιστοσελίδα: www.infolibraries.gr/kilkis Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η Νόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Διερμηνέων-Μεταφραστών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και οικονομία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας στο Ινστιτούτο Goethe, κυρίως σε τάξεις Ανώτατης Βαθμίδας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διδασκαλία της μετάφρασης. Μετέφρασε από τα γερμανικά δύο μυθιστορήματα, μία ποιητική συλλογή, μία ανθολογία Γερμανών ποιητών και έναν τόμο διηγημάτων. Υπήρξε βασική μεταφράστρια του λογοτεχνικού περιοδικού "Ausblicke" (1970-1979). Συνεργάζεται με το λογοτεχνικό περιοδικό "Εντευκτήριο".

Εργογραφία:
- Η ανάσα στο σβέρκο, Ψυχογιός (2011)
- Το διαμαντένιο άλφα, Ελληνικά Γράμματα (2008)
- Καθρέπτες θαμποί, Ιανός (2004)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.