Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Βράβευση αριστούχων μαθητών και μαθητριών από την Eurobank

Στηρίζοντας έμπρακτα την Παιδεία για 10η συνεχή χρονιά, η Eurobank βράβευσε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στη Βέροια, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». 
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που ξεκίνησε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Περιβάλλοντος. Το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» πραγματοποιείται φέτος για 10η χρονιά και μέσα από αυτό έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 11.800 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, Παντελεήμων, οι Βουλευτές Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Ευστάθιος Σαρρηγιαννίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς Αλέξανδρος Χατζηζήσης ο Δήμαρχος Δεσκάτης Νικόλαος Μίγγος, η Αντιδήμαρχος Βέροιας Βαρβάρα Σταυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Γρεβενών Χρήστος Παρασκευαϊδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κούτρας.

Παρέστησαν επίσης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Νικηφόρος Κατράνας, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δυτικής Μακεδονίας, Βασιλική Βόντσα, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, o Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε ότι είναι σημαντικό αυτές τις κρίσιμες στιγμές να υπάρχουν χορηγικές πρωτοβουλίες σαν αυτή της Eurobank, η οποία επιβραβεύει την αριστεία στη Παιδεία.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε η Βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά, η οποία συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν και την Eurobank που στέκεται στο πλευρό τους και τους επιβραβεύει για δέκατη συνεχόμενη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, εξήρε την πρωτοβουλία της Eurobank που στηρίζει έμπρακτα την παιδεία και την προσπάθεια για γνώση και συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, εξέφρασε την ελπίδα τα παιδιά αυτά να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και η Τράπεζα να συνεχίσει να επενδύει σε τέτοιους σημαντικούς κοινωνικούς θεσμούς.

Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, συνεχάρη την Eurobank που επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και τους αριστούχους που διακρίνονται για την γνώση και την μόρφωση τους.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Ευστάθιος Σαρρηγιαννίδης, τόνισε ότι η διάκριση στην Παιδεία από τους νέους αποτελεί την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον και ευχαρίστησε την Τράπεζα γι’ αυτό το χορηγικό της πρόγραμμα.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Βέροιας Βαρβάρα Σταυροπούλου, η οποία επεσήμανε ότι το χορηγικό αυτό πρόγραμμα της Eurobank έχει γίνει πλέον θεσμός στην επιβράβευση των μαθητών που διακρίνονται για τις γνώσεις και τις θυσίες τους και συμβάλει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας μας,

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Νικηφόρος Κατράνας, σημείωσε ότι σε μία εποχή που πολλά διακυβεύονται, η πρωτοβουλία της Eurobank είναι σημαντική, επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και αποτελεί επένδυση στους νέους που είναι το μέλλον της χώρας μας.

Τέλος, η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δυτικής Μακεδονίας, Βασιλική Βόντσα, ανέφερε ότι οι άριστοι αποτελούν φωτεινό σημάδι ελπίδας σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και ευχαρίστησε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα για τη σημαντική της συμβολή στην ανάδειξη αυτής της αριστείας.

Χαιρετισμό απέστειλαν, ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.

Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Μαρία-Παναγιώτα Θεοδωρακοπούλου, στο Νομό Γρεβενών, στο Γενικό Λύκειο Δεσκάτης, για τον Ιωάννη Νασιόπουλο, στο Νομό Καστοριάς, στο Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού για τον Αναστάσιο Σεμερτζίδη, στο Νομό Κοζάνης, στο Γενικό Λύκειο Σιάτιστας για την Αλεξάνδρα-Αθανασία Μέτσιου, στο Νομό Κιλκίς, στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς για την Ευανθία Ακριτίδου, στο Νομό Πέλλας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών για την Ευδοξία Σταυροπούλου, στο Νομό Πιερίας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, για τον Αθανάσιο Μαργαρίτη, καθώς και στο Νομό Φλώρινας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για την Ελένη Γεράκη.

Τέλος, στην ομιλία του ο Διευθυντής του καταστήματος της Eurobank στη Βέροια, κ. Νικόλαος Τρομπούκης τόνισε ότι «για την Eurobank, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας και Φλώρινας, έλαβαν οι εξής:

1. Αδαλόγλου Νικόλαος από το Γενικό Λύκειο "Σαφαρίκα - Μπαρμπαρούση"

2. Ακριτίδου Ευανθία από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

3. Αλουτσανίδης Βασίλειος από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

4. Αμπατζιάδου Παρέσσα από το Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης

5. Αντωνιάδης Σταύρος από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

6. Αποστολίδης Στέργιος από το ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

7. Αποστολοπούλου Βασιλική από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

8. Αστερίου Ελένη από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας

9. Βαρλάμη Αγλαΐα από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

10. Βεζυρίδης Σάββας από το Γενικό Λύκειο Αξού

11. Βέργος Αναστάσιος από το Γενικό Λύκειο Καλής

12. Βουρλιώτη Αντωνία από το Γενικό Λύκειο Μελίκης

13. Γεράκη Ελένη από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

14. Γιαγκούση Κυριακή από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου

15. Γιαννούλη Ναταλία από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

16. Γρηγοριάδου Αναστασία από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

17. Δαβτυάν Βαρτούχι από το Γενικό Λύκειο Σ.Σ Μουριών

18. Δάρδας Μηνάς από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Σιάτιστας

19. Δρουγουνάκη Παρασκευή από το Γενικό Λύκειο Φιλώτα

20. Ζάχου Ελένη-Ειρήνη από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς

21. Ζυγούρας Δημήτριος από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

22. Ηλιάδης Στυλιανός από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη

23. Θεοδωρακοπούλου Μαρία-Παναγιώτα από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας

24. Θεοδωρίδης Ιωάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

25. Θυμιοπούλου Ευτυχία από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης

26. Ιωακείμ-Ιωαννίδου Μυρσίνη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

27. Ιωαννίδου Αικατερίνη από το Γενικό Λύκειο Αξιούπολης

28. Κακουλίδου Ελένη από το Γενικό Λύκειο Μεσοποταμίας

29. Καμπάκη Περμάχω από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κοζάνης

30. Καναβούρα Παρασκευή από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου

31. Καραμήτσου Παρασκευή από το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

32. Καρανάτσιου Δήμητρα από το Γενικό Λύκειο Κολινδρού

33. Κοντοστάθη Ελένη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αγιονερίου

34. Κορυφίδου Ευαγγελία από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

35. Κυριακού Ελένη από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

36. Κωνσταντίνου Αθηνά από το Γενικό Λύκειο Ευρωπού

37. Κωτούλα Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Πλατέως

38. Λαγόπουλος Αθανάσιος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ριζωμάτων

39. Λάσπα Χριστίνα από το Γενικό Λύκειο Σερβίων

40. Λέτσιου Αντωνία από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας

41. Μακρής Αλέξανδρος από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης

42. Μάντσιου Χρυσάνθη από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

43. Μανώλης Θωμάς από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

44. Μαργαρίτης Αθανάσιος από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

45. Μαρκοβίτη Αντωνία από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

46. Μαρκόπουλος Ιωάννης από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

47. Μαυρίδου Άννα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ειρηνούπολης

48. Μεσελίδου Μαρία από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου

49. Μέτσιου Αλεξάνδρα-Αθανασία από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας

50. Μπόικου Αγγελική από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας

51. Μυστρίδης Αχιλλέας από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Πλάτων"

52. Νασιόπουλος Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Δεσκάτης

53. Νικολαϊδου Ειρήνη από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς

54. Νικολοπούλου Αφροδίτη από το Γενικό Λύκειο Νεστορίου

55. Ξενίδης Νικόλαος από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

56. Οικονόμου Χρήστος από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας

57. Ορταντζόγλου Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

58. Πάνου Φρειδερίκη από το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου

59. Παπαϊωάννου Παναγιώτα από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

60. Παπαμίχος Ορέστης από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού

61. Παραμύθα Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Λεπτοκαρυάς

62. Παυλίδου Δέσποινα-Χριστίνα από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου

63. Πιστολάκη Έλενα από το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας

64. Σεμερτζίδης Αναστάσιος από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού

65. Σταυροπούλου Ευδοξία από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

66. Στεφανίδου Αγγελική από το Γενικό Λύκειο Χέρσου

67. Τερζή Ηλιάνα από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

68. Τοπάλογλου Δέσποινα-Σάρρα από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

69. Τσαλγίνη Χρυσή από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας

70. Τσιαμήτρου Βικτωρία-Γενοβέφα από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

71. Τσιαμπέρας Νικόλαος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

72. Τσιλιγγερίδου Aικατερίνη από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας

73. Τσιλιμίγκα Φωτεινή από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Τσοτυλίου

74. Φέντας Αναστάσιος από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου

75. Φραντζέζου Χιονία από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης

76. Χατζηαθανασίου Αναστασία από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

77. Χριστάκη Ανδρονίκη από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών

78. Χρυσοχόος Δημήτριος από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βέροιας

79. Χωραφά Σοφία από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών

4 σχόλια:

  1. ...καλά κάνουν τα παιδιά και τα παίρνουν..αλλά μην ξεχνιόμαστε..οι τράπεζες έχουν πάρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ από τον ελληνικό λαό και πρέπει να τα ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ
    Με κάτι τέτοια προσπαθούν να "αγοράσουν" κοινωνικό προφίλ... αλλά εμείς ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ..(και δεν τις λιβανίζουμε)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι Βουλευτές (παρεμπιπτόντως όλοι της Ν.Δ.!!) γιατί πήγαν; για να τιμήσουν τα παιδιά ή την Τράπεζα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος όμως.. Να τιμήσουν τα παιδιά ή την τράπεζα; Πολύ καχύποπτοι δεν έχουμε γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαστε καχύποπτοι..σίγουροι είμαστε...
      Αλλιώς τι κουβαλήθηκαν από Καστοριά και Κιλκίς;
      Βέβαια έτσι είχαν και άλλοθι ότι ήταν απασχολημένοι Παρασκευή Βράδυ(υποθέτω τέτοια ώρα ήταν)..αφού στα καφενεία του τόπου τους δεν μπορούν να εμφανιστούν...
      (μην το κόψει η λογοκρισία ε;)

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.