Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών: "Πανελλαδική απεργία στις 15η Νοέμβρη"

Η σημερινή κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική, εκμεταλλευόμενη την ανέχεια και το αδιέξοδο που έχει η ίδια φέρει στους λειτουργούς υγείας. Οι οφειλές των παρελθόντων ετών και οι υποσχέσεις για τακτική εξόφληση των οφειλών του νέου ασφαλιστικού φορέα, οδήγησαν τους περισσότερους να συνάψουν συμβάσεις και έτσι να βρεθούμε εγκλωβισμένοι. Παράλληλα η κυβέρνηση παρέχει τα ελάχιστα στους ασφαλισμένους, χωρίς να δαπανά τα χρήματα που έχει ήδη παρακρατήσει και προχωρά σε νέα περικοπή των παροχών, θεσμοθετώντας και την συμμετοχή του ασθενή. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα! 
Τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ προς τους Φυσικοθεραπευτές ξεπερνούν τους 5 μήνες και σε αυτά προστίθενται οφειλόμενα τουλάχιστον 12-18 μηνών από το 2010 και 2011, σε συνδυασμό με την προκλητική συμπεριφορά προς τα μεγάλα κέντρα και τις κλινικές, βάζουν την οικονομική θηλιά στα εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Μας έχουν υποσχεθεί και ξανά υποσχεθεί, ότι θα εξοφλήσουν τις οφειλές τους αλλά τίποτα, αντ’ αυτού καταρτίζουν τον νέο ΕΚΠΥ με νέες περικοπές για την φυσικοθεραπεία με βάση τις προσταγές του μνημονίου.

Στη Γενική συνέλευση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 4-11-12 αποφασίστηκε:

Να κατεβάσουμε πρόταση στη Γ.Σ. αντιπροσώπων στις 10-11 Νοέμβρη για Πανελλαδική αναστολή των συμβάσεων μέχρι την εξόφληση των παραπάνω μηνών και Πανελλαδική απεργία στις 15η Νοέμβρη.

Συμμετοχή στην Πανελλαδική - Πανεργατική (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ - ΠΑΜΕ) 48ωρη απεργία στις 6&7 Νοέμβρη με παρουσία μας και κατάληψη στις 7 Νοεμβρίου των δύο μονάδων του ΕΟΠΥΥ που υπάρχουν ελεγκτές στη Μαρτίου και στη Μοναστηρίου, με ταυτόχρονη ενημέρωση των ασφαλισμένων για τα δικαιώματα τους ως προς τις Φυσικοθεραπείες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

Για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, υψηλού επιπέδου.

Άμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών των Ταμείων που χάθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα.

Αποπληρωμή, χωρίς περιστροφές, όλων των χρωστούμενων από το κράτος, για φυσικοθεραπεία τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους ελευθεροεπαγγελματίες φυσικοθεραπευτές.

Όχι στο «άνοιγμα» του επαγγέλματος και στις μεθοδεύσεις υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων υγείας, που στοχεύουν στην απαξίωση και εξαθλίωση των ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών.

Άμεση απόδοση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους φυσικοθεραπευτές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Εφαρμογή της νομοθεσίας που διέπει τον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΚΠΥ για την ελεύθερη επιλογή φυσικοθεραπευτή από τον ασφαλισμένο.

Προσθήκη του εργαστηρίου φυσικοθεραπείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Συμμετοχή στην κατάρτιση του κανονισμού παροχών Υγείας.

Ενημέρωση - Συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους υγείας καθώς και με τους Συλλόγους - Σωματεία των ασφαλισμένων ώστε να καταρτιστούν από κοινού δράσεις προς την κατεύθυνση ενός ποιοτικότερου και δικαιότερου ασφαλιστικού συστήματος.

Διασφάλιση των όρων παροχής φυσικοθεραπείας από τις ιδιωτικές κλινικές και τα κέντρα αποκατάστασης.

Εξασφάλιση των συνθηκών εργασίας με βάση το διεθνές δίκαιο ( 8 ασθενείς ανά 8άωρο ) και των αμοιβών τους με βάση την σύμβαση της ΟΝΙΙΕ των συναδέλφων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Εφαρμογή των κανονισμών των ΚΑΠΗ ως προς την παροχή φυσικοθεραπείας στα μέλη του.

Απαλλαγή των συναδέλφων στα ΚΑΠΗ από την εργασιακή εφεδρεία.

Ειδική μέριμνα για τους άνεργους συναδέλφους (επιδοτούμενα προγράμματα κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.