Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Άγιος Δημήτριος στο Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Με μεγαλοπρέπεια και τις ανάλογες τιμές, εορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης στο Κιλκίς με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τιμώντας τον μεγάλο αυτόν Άγιο της Ορθοδοξίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό. 
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή ιερέων της πόλεως καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν την εκκλησία, αρτοκλασία και λιτανεία της ιερής εικόνας και τεμαχίου του ιερού λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται στον Ναό σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές. Συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι πιστοί περίμεναν την εικόνα του Αγίου έξω από τις οικίες τους, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες και θυμιάζοντας. Στο σύντομο λόγο ο Μητροπολίτης Κιλκίς έστειλε μήνυμα ενότητας και δύναμης για τις δυσκολίες που βιώνουμε, τονίζοντας ότι ο αγώνας για την ζωή και τα προβλήματα διαχειρίζονται και δεν τελειώνουν ποτέ αλλά ο πραγματικός αγώνας που χρειάζεται δύναμη και αντοχές είναι ο πνευματικός, τον οποίο δεν πρέπει να παραμελούμε. «Η αλήθεια είναι ο σταυρωθείς και αναστάς Χριστός. Αυτήν την αλήθεια δεν πρέπει να την κρύβουμε και οφείλουμε να την κάνουμε τρόπο ζωής. Οφείλουμε τους πυρσούς, τους λυχνούς και τα φώτα να μην τα κρύβουμε αλλά να φωτίσουμε τους πάντες και αυτούς που ζουν εν σκότος και νύκτα, με την ευθύνη των κληρικών να είναι η μεγαλύτερη, ακολουθώντας το ζωντανό παράδειγμα των Αγίων» είπε ο Επίσκοπος και ευχήθηκε η χάρη του Αγίου να προστατεύει όλο τον κόσμο. Στο τέλος της λιτανείας ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης ευχαρίστησε τόσο τον Σεβασμιώτατο όσο και τους υπολοίπους κληρικούς, λαϊκούς και άρχοντες του τόπου, ιδιαίτερα αυτούς που συνέβαλαν για την διοργάνωσης της λαμπράς πανηγύρεως.
Ανήμερα της εορτής πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ, παρουσία των αρχών και πλήθος πιστών με τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο να δωρίζει στον Μητροπολίτη μια τρίπτυχη εικόνα για τον εορτασμό της πανήγυρης.
Στην πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου παρέστησαν ο βουλευτής Γ. Γεωργαντάς, ο εν αργία δήμαρχος Ευ. Μπαλάσκας, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Π. Κολότσιος, ο τέως βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, ο περιφ. Σύμβουλος Αν. Βεργίδης, ο αστυν. Διευθυντής Αρ. Μανωλάς, η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Καλ. Πάκα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο αντιδήμαρχος Δημ. Τσαντάκης, αντιπροσωπεία της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας, κ.α.













2 σχόλια:

  1. ο βουλευτης γιωργαντας πηγε να προσευχηθει για να μη δημοσιευθει το ονομα του στη λιστα λαγκαρντ?αδικος κοπος. στη θεση 1325 ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπου εκκλησία πρώτοι οι βουλευτές και οι δήμαρχοι και όλα τα συνάφια μαζί,τυχαίο??? Δε νομίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.