Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων προς Έλληνες βουλευτές: "Καταψηφίστε αύριο την τροποποίηση για το “Επικουρικό Κεφάλαιο” στην Ελλάδα"

Επείγουσα έκκληση στα μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την τροπολογία Στουρνάρα για τις αποζημιώσεις των Θυμάτων Τροχαίων απευθύνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων - FEVR.  Η σχετική ονομαστική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 30 Οκτωβρίου. H FEVR (http://fevr.org/ ) εκπροσωπεί 24 οργανώσεις από 17 χώρες και είναι σύμβουλος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Στην ανακοίνωσή της η FEVR αναφέρει:"Η FEVR (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Λουξεμβούργο) διαφωνεί κατηγορηματικά στην τροποποίηση της νομοθεσίας που αφορά το “Επικουρικό Κεφάλαιο”, η οποία έχει υποβληθεί για ψηφοφορία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Υπουργό Οικονομικών τέλη Οκτωβρίου του 2012. Η μείωση του ποσού κάλυψης σε όσους επέζησαν από σοβαρούς τροχαίους τραυματισμούς όταν έχει εμπλακεί ένας μη καλυπτόμενος από ασφαλιστική εταιρεία οδηγός θα κατέληγε σε μη ολοκληρωμένη αποζημίωση. Σε τέτοιου είδους τροποποιήσεις η κυβέρνηση θα πρέπει να συμβουλεύεται τους κυρίως παθόντες. Αυτή η αλλαγή στη νομοθεσία θα αφήσει αβοήθητα τα θύματα τροχαίων συγκρούσεων και τις οικογένειες τους που ζουν μια ζωή που έχει καταστραφεί από τους συνανθρώπους τους. Η μείωση των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πραγματική λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Αντιθέτως ο κατάλληλος τρόπος για τη μείωση των δαπανών είναι η πρόληψη των συγκρούσεων και ως εκ τούτου η μείωση του αριθμού των θυμάτων. Αυτή η αλλαγή στο Ελληνικό Δίκαιο προκύπτει την χρονική στιγμή που η Ευρωπαία Επίτροπος Δικαιοσύνης για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα και την Δημόσια Τάξη, η Αντιπρόεδρος Viviane Reding, ολοκληρώνει το "Πακέτο των Θυμάτων" προκειμένου να ενισχύσει τα δικαιώματα τους από εγκληματικότητα και βία, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και πολλά θύματα της οδικής κυκλοφορίας. Ειδικότερα, η νέα σύσταση των Ευρωπαίων Επιτρόπων περί: «Περιορισμένων περιόδων για τις αποζημιώσεις σε περιπτώσεις διασυνοριακών τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρωπαική Ένωση», δείχνει τον μόνο πραγματικό δρόμο που είναι η ενίσχυση και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παθόντων. Επομένως, κάνουμε Επείγουσα Έκκληση προς τα Μέλη της Βουλής των Ελλήνων να καταψηφίσουν την σχετική τροποποίηση.
Jeannot Mersch Πρόεδρος της FEVR"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.