Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Μέτρα προστασίας μετά την εμφάνιση κρούσματος λύσσας

Το τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, μετά την εμφάνιση κρούσματος Λύσσας σε δείγμα εγκεφάλου αλεπούς στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Επιτήρησης της Λύσσας, ενημερώνει ότι, η λύσσα είναι νόσος κυρίως των σαρκοφάγων άγριων και κατοικίδιων (σκύλου, γάτας ) επίσης προσβάλλει βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίρους, ανθρώπους. Ο ιός της Λύσσας μεταδίδεται με το σάλιο μολυσμένων ζώων όταν αυτά δαγκώσουν άλλα ζώα ή τον άνθρωπο. Επίσης μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο όταν αυτός έρχεται σε επαφή με το σάλιο του μολυσμένου ζώου από εκδορές και μικροτραύματα του δέρματος. Η νόσος εμφανίζεται με αλλαγή συμπεριφοράς του ζώου, απομόνωση, επιθετικότητα, νευρικότητα, ανησυχία, άφθονη σιαλόρροια, παράλυση. Σημαντικότερο μέτρο για την πρόληψη και διάδοση της νόσου είναι ο εμβολιασμός (που είναι υποχρεωτικός) των σκύλων και γατιών. Όλοι οι κάτοχοι γατιών και σκύλων συντροφιάς, κυνηγετικών, ποιμενικών, πρέπει να προβούν υποχρεωτικά σε αντιλυσσικό εμβολιασμό των ανωτέρω ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.