Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«Δεν υπάρχει πιθανότητα επιθετικών απολύσεων από τις τράπεζες»….

Υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών διαψεύδουν κατηγορηματικά σχετικά δημοσιεύματα και κυρίως το πρόσφατο δημοσίευμα του Έθνους περί μαζικών απολύσεων στις τράπεζες (20.000 ανέφερε το Έθνος), στα πλαίσια των συγχωνεύσεων των τραπεζών που έχουν ανακοινωθεί και αυτών που ενδέχεται να ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.Συγκεκριμένα, ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη των τραπεζών, ανέφερε πως οι διοικήσεις των τραπεζών δεν πρόκειται να μπουν στη λογική των μαζικών απολύσεων, αφού η μείωση του αριθμού των εργαζομένων είναι εφικτό να επιτευχθεί είτε μέσω προγραμμάτων εθελουσίων εξόδων, είτε συνταξιοδοτήσεων. Όπως ανέφερε το συγκεκριμένο στέλεχος, τόσο στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, όσο της Αγροτικής Τράπεζας (κάτι παρόμοιο συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό και στην Alpha Bank), που συγχωνεύονται με την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων που είναι κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης, κάτι το οποίο επιτρέπει η μείωση των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο να επιτευχθεί με πιο ομαλό τρόπο.

Επίσης, σε αρκετές από τις τράπεζες υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων λίγο πάνω από τα 50 έτη, γεγονός που καθιστά τις εθελούσιες εξόδου πιο εύκολες. Επίσης, όπως δήλωναν τα στελέχη, οι τράπεζες θα αποφύγουν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις, για να αποφευχθούν και έντονες κοινωνικές αντιδράσεις, αντιδράσεις οι οποίες θα μεγάλωναν λόγω και του ύψους της βοήθειας που έχουν λάβει και θα λάβουν οι τράπεζες στα πλαίσια της ανακεφαλαιοποίησης. Πάντως, το ίδιο στέλεχος αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στον κορμό των τραπεζών, ανέφερε ότι προβλήματα και μάλιστα μεγάλα ενδέχεται να υπάρξουν σε κάποιες από τις θυγατρικές των τραπεζών.

www.banksnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.