Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ερώτηση Σταυρούλας Ξουλίδου για την παροχή φυσικού αερίου στο Κιλκίς

Με ερώτησή της στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων η Βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θίγει το ζήτημα της χρόνιας μη αξιοποίησης του Φυσικού Αερίου στο Νομό Κιλκίς από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
"Η απαρχή της διανομής του φυσικού αερίου θεωρήθηκε ότι θα αποτελέσει καταλυτική εξέλιξη και στην μείωση του κόστους των οικογενειακών προϋπολογισμών αλλά και θα ελαχιστοποιήσει τους ρύπους από άλλα καύσιμα.
Ο νομός Κιλκίς, στον οποίο ο χειμώνας έχει μακρά διάρκεια και οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ κάτω από το μηδέν , αν και εφάπτεται του βασικού άξονα μεταφοράς του Φυσικού Αερίου προς τη χώρα μας, έχει αδικηθεί, εφόσον δεν υπάρχει ακόμη η παροχή Αερίου. Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι εκατοντάδες καινούργιες οικοδομές διαθέτουν την ανάλογη εγκατάσταση, αφού αυτή προαπαιτείται για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Το ίδιο συμβαίνει και για όλα τα δημόσια κτήρια παρότι το δίκτυο πηγαίνει κυριολεκτικά στην "πόρτα τους" -στο νοσοκομείο Κιλκίς δεν αξιοποιούνται τα καινούρια μαγειρεία γιατί απαιτείται αέριο κι έτσι πληρώνει κέτερινγκ για την προμήθεια φαγητού-. Στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο μόνο η Alumil (ορθά, ως μεγάλος καταναλωτής) και η Kleeman από την εποχή που το έργο εγκαινιάστηκε από τον κο Σιούφα κι αυτό έγινε για λόγους επίδειξης κι όχι σκοπιμότητας (τότε).
Σχετική επιστολή με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο Κιλκίς , έχει γίνει και από την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς κι έχουν ληφθεί ανεπαρκείς απαντήσεις από τη ΔΕΠΑ για μελλοντική λύση. Συγκεκριμένα στις 27-10-11 ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης στέλνει σχετική επιστολή που αφορά την επέκταση του Δικτύου του Φυσικού Αερίου τόσο στην πόλη του Κιλκίς όσο και προς την περιοχή της Παιονίας. Η “Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.’’ απαντά εξαιρετικά γρήγορα για τα ελληνικά δεδομένα στις 10-11-11 και αναφέρει χαρακτηριστικά : Η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς είναι ενταγμένη στην ΕΠΑ κεντρικής Μακεδονίας, η ίδρυση της οποίας προβλέπεται από τους Νόμους 2364/1995 και 3428/2005.
Η ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα ιδρυθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό εξεύρεσης ιδιώτη επενδυτή για την διάθεση του 35% (κατ’ ελάχιστον) του μετοχικού της κεφαλαίου και την ανάθεση σε αυτόν της διοίκησης της εταιρίας. Σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα η ίδρυση προβλέπεται εντός του Οκτωβρίου 2012. Ακολουθεί και άλλη αλληλογραφία κατόπιν τούτων χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ,και βλέπουμε στην εκπνοή του Οκτωβρίου, ότι «η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του διαγωνισμού», χωρίς να υπάρχουν οριστικές ημερομηνίες .
Εμπαίζονται ουσιαστικά όλοι οι πολίτες του Κιλκίς που στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν στην σκληρή καθημερινότητα τους έχουν να αντιμετωπίσουν ΚΑΙ το υψηλό κόστος του πετρελαίου αφού η πολιτεία είναι αδιάφορη για τη διανομή του πολύτιμου φυσικού αερίου.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ . Υπουργός
1) Γιατί να συνεχίσουν για έναν ακόμη χειμώνα οι πολίτες του Κιλκίς να βλέπουν τα δίκτυα τους (εσωτερικά & κεντρικά-δημόσια) να φθείρονται από την αχρηστία ενώ ψάχνουν απελπισμένα τρόπους μείωσης του κόστους θέρμανσης;
2) Γιατί δεν αξιοποιείται το δίκτυο για την θέρμανση των δημόσιων κτηρίων άμεσα έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους;
3) Γιατί δεν συνδέονται ΑΜΕΣΑ στο δίκτυο Φυσικού Αερίου επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου ώστε να μειώσουν το κόστος παραγωγής;
4) Γιατί δεν συστήνεται ΑΜΕΣΑ φορέας διαχείρισης του Φυσικού Αερίου στον Νομό Κιλκίς; ποιός καθυστερεί τόσα χρόνια την επίλυση του προβλήματος;"

5 σχόλια:

  1. Το Κιλκίς δεν έχει 3 βουλευτές δικούς του; Οι "ξένοι" ρωτάνε για εμάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί να μας βάλουν φυσικό αέριο στο Κιλκίς αφού οι τοπικοί δήμαρχοι τόσα χρόνια έχουν άλλα πράγματα σε πρωτεραιότητα παρά το κρύο που έχουμε εδώ.Απλά τρώνε τα χρήματα για πάρτυ τους,λές και δεν το ξέρει ο κόσμος άσχετα αν ακόμα τους στηρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βουλευτές του Κιλκίς είναι για το θεαθήναι,μόνο λόγια είναι και τίποτα παραπάνω,μιλάνε οι πράξεις τους εξάλλου και για να μην τα πολυλογούμε τα ψέματα τελείωσαν οι εποχές είναι δύσκολες και δεν υπάρχει γυρισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Στ.Ξουλίδου είναι βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης. Ωστόσο στα πλαίσια της εσωτερικής οργάνωσης του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν ακόμη βουλευτές του κινήματος, έχει ανατεθεί ο ρόλος της "υποστήριξης" κοινοβουλευτικά σε κάποιον από τους εκλεγμένους.. για το Κιλκίς η κα Στ. Ξουλίδου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί σαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στο ν. Κιλκίς να μην έχουμε κάποιον εκλεγμένο βουλευτή, παρόλα αυτά σε συνεργασία με την κ. Στ. Ξουλίδου βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης η οποία είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τον νομό μας, θέτουμε ζητήματα που μας απασχολούν όπως π.χ το θέμα της παροχής φυσικού αερίου στο Κιλκίς , η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης , τα μεταλλεία χρυσού , την υποβάθμιση της παροχής πρωτοβάθμιας υγείας στην περιφέρεια του Κιλκίς κ.α. Ζητάμε απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς και φυσικά προτείνουμε λύσεις επί των θεμάτων αυτών. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια για τα παραπάνω θέματα, σε ότι αφορά τον νομό μας και όχι μόνο και θέλουν να το θίξουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με μέλη και εκπροσώπους του κινήματος, με την συντονιστική επιτροπή, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η με email.

    Συντονιστική επιτροπή: anexartitoiellines_kilkis@yahoo.gr

    Βασίλης Σιαμπάνης: vsiampanis@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.