Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: Αυξήστε την τιμή των τσιγάρων για να μειωθούν οι καπνιστές!

Όλο και περισσότεροι επιστήμονες φαίνεται πως εισηγούνται πια στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να λάβει μέτρα κατά του καπνίσματος μεταξύ αυτών και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων.
Δείτε τι λέει έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
Αποτελεσματικό μέτρο θεωρούν οι ειδικοί της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας την αύξηση της τιμής των τσιγάρων προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών.
Όπως σημειώνουν: “Η επιστημονική βιβλιογραφία και η διεθνής εμπειρία έχουν δείξει ότι η αύξηση της τιμής των προϊόντων καπνού συνεπάγεται σημαντική μείωση των πωλήσεων και της κατανάλωσης τσιγάρων.
Η εμπειρία αυτή έχει επιβεβαιωθεί από ευρήματα στη χώρα, όπου η αύξηση της τιμής των τσιγάρων, την περίοδο 2009‐2010 επέφερε σημαντική μείωση κατανάλωσης καπνού και ως αντανάκλαση σημαντική μείωση των καπνιστών, μεταξύ του 2006‐2011”.
Μάλιστα πρόσφατη έρευνα της Kapa‐Research και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας έδειξε ότι το 73,3% των γιατρών ως ένα τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα, θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει ειδική φορολογία στα τσιγάρα υπέρ του ΕΟΠΥΥ, ενώ το 53% των πολιτών πιστεύει ότι πρέπει να φορολογηθούν υπέρ του
ΕΟΠΥΥ προϊόντα αποδειγμένης βλαπτικής επίδρασης, μεταξύ των οποίων τα τσιγάρα έχουν την πρώτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου